En kısa açıklaması şu:
- Domain, hosting ya da sunucu faturası kesiyor iseniz Ticari Amaçlısınız.
- Bunları kesmiyorsanız Kendi Bünyesinde hizmet verensiniz.
Siteden kazancınız bu kapsamda Ticari Amaçlı olmanızı gerektirmez.
Oturup İlgili kanunun tüm maddelerini okudum. Benim yer sağlayıcı değil, içerik sağlayıcı olduğumu fakat oradaki bu fırkadan "(2)
İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. " İçerik sağlayıcı kısmında sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Dilekçede yer sağlayıcılıktan bahsediyor sadece. Anladığım kadarıyla içerik sağlayıcı başvurusu olmuyor.
Benim siteme üye olup link ekleyenlerin içerik sağlayıcısı olması için benim yer sağlayıcı olmam gerekiyor galiba. Araştırdıkça çıkmaza giriyor insan.
Yurt dışı sunucu kullansam sorun ortadan kalkar mı

O kadar özenle kodladığım şeyden vazgeçmek de istemiyorum ama soğuyor insan okudukça. Başvurudan çekinmemdeki neden yanlış bir şey yapıp ceza almam. Bu konuda ceza alan kimse yoktur galiba ama yine de çekiniyorum açıkçası. Bildirimi onaylandıktan sonra iptal etme şansımız var mı?
Cloudflare aktifken btk yer sağlayıcıyı cloudflare olarak görüyor. Bu da garip geldi açıkçası.