CLL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam her şeyin bir şeylere endexli ve orantılı olması normal zaten ama mesele şu.

Kısa bir örnek vereceğim. 1 ay önce cocfun bidikletinin lastigi patladı bisiklet tamircisi yenisini verelim dedi kaç TL dedim 120 TL dedi. Neyse bir daha tamir et dedik. Sonra aradan 20 gün geçti tekrar patladı yine gittik yenisi 160 TL dedi. Bir daha tamir et dedik 10 gün önce bir daha patladı tekrar gittik yenisi aynı lastik 200 TL dedi. 1 ayda 80 TL lastiğe kafadan koydu hadi 40 lirası enflasyon dolar TL diyelim 40 lira kafadan koydu. Kesin olarak bakıyorum öyle olduğuna. Ev kiraları da bu şeklide arttı maalesef. Binlerce haber okuyoruz izliyoruz binlerce dava dosyası var ev sahibi ile kiracı arasında. Tamam kabul ev arttı her şey %300 arttı ama 8 bin liraya İstanbul'da bekçi olarak İBB de çalışan arkadaşım var en kenar mahallelerde 8 bin liraya ev bulamıyor. Şu anda oturduğu ev oturulacak gibi değil 4 çocuğu var hepsi bronşit olmuş evin rutubetinden. Bu adam ne yapsın bir çözüm fikriniz varsa arkadaşa ileteceğim
Hocam 4 çocuk yapıp neden devletten yardım alması gerekiyor? Çocukların 4 tanesi aynı anda doğmadıysa keyfi takılmışlar. Ülkede ekonomi planlaması denen bir şey yok yanlış mıyım? Ben ev sahibiyim, araç sahibiyim, güzel kazanıyorum birikim yapıyorum. Telefonum iphone 7, bir tane şirket telefonum var iphone 6. Gidip iphone 14 pro almak yerine altın alıyorum çünkü çocuk sahibi olmak istiyorum, onun bezine, yemeğine, okuluna yatırım yapıyorum. Doğunda eşim çalışmayacak bir süre. Devletin çocuk kontrolü uygulaması lazım. Arkadaşınız 4 çocuk yapmamış olsa bir şekilde eşi ile götüremez miydi? Herkes beni taşlıyor bir şeyler yazdığımda ama paranın yetmemesinin suçunu hükümette arıyorlar. Okurken paramız yoktu, okul çıkışı çalışıp tek evde 5 kişi yaşıyorduk, okul bitti uzun yıllar ev arkadaşım oldu kirayı bölüşmek için. Bir şekilde bütçemizi ayarlamaya çalıştık. Şu an asgari ücret ile İzmirde 2 kişi 1 eve çıksa (2+1) mis gibi yaşar (ortalama düzeyde). Üstüne herkes İstanbulda İzmirde Antalyada yaşamak istiyor, sen asgari ücret ile her ilde yaşarsın git birazcık anadoluya hem memleketi gör hem maaşını kiraya ezdirme cebine para kalsın.

Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa insanlar bütçe planlaması yapamıyor mu? Parası yok diye sokakta düğün yapıyor, kardeşim sen evleniyorsunda nasıl geçineceksin?

Herkes evlensin, çocuk yapsın, popüler illerde oturmak istesin. Sonra para yetmiyor desin. İnanın garip geliyor bana.