Selamun aleykum, bazı sebeplerle geliştirmesi bir kaç yılımı alan basit bir mobil oyunum var şükür.

Daha ayrıntılı konu burada:
3 Senedir Geliştirdiğim Oyun Sonunda Yayınlandı! 🤗

R10 kullanıcılarına verdikleri destek için çok teşekkür ederim.

Bunca zorluk ve emekten sonra haliyle oyunumun daha fazla indirilmesini hedefliyorum inşallah. Peki daha fazla indirme almak için nasıl bir strateji uygulamalıyım? Elimden geldiğince araştırıyorum ama pek ilerleme kaydedemedim.

Maalesef pek bir bütçem yok. Elimde hepi topu 250 TL kadar para vardı ve gelirim yok. Bunun 150 TL sini Google ads'e yatırdım. Yani sektör için düşük bir mebla olabilir ama benim için çok fazla. Hem reklam vermeyi denemek istedim ama pek başarılı gitmiyor. 2 haftada 17 yüklemeye 14.5 TL harcamış. Pek reklam çıkarmıyor nedense.

100 TL de Instagram reklamını denemek için saklıyorum. Açık konuşayım başka da param yok.

Bir kaç yıl kendi çapımda SEO ile ilgilendim. Ama ASO konusunda da tıkanmış durumdayım. Ücretsiz ASO kelime analizi araçları bulamadım. Play console'da da hangi kelimelerle benim oyunum sıralamaya girmiş, trafik almış bunu gösteren bir panel yok galiba (Search console gibi)

Oyun 250 indirme aldı 125 kaldırma var. Bu oyunun kötü olduğundan değil galiba. Bir çok kişi destek amaçlı indirip denedi. Sonra kendi sevdiği oyun türünden olmadığı sebebiyle olsa gerek geri kaldırmışlar. Bu kadar kaldırmanın da zarar vereceğini biliyorum.

Oyun şuan iki dilli, ingilizce ve Türkçe.. öncelikle Türkiye'de belli bir organik indirilme seviyesine gelmeyi istiyorum. Daha sonra global için çalışmak daha mantıklı olur herhalde.

Uygulama tanıtımı için neler yapabilirim? Evet burada çok fazla ticaret konusu var biliyorum ama maalesef böyle bir bütçem yok. En azından oyunu atesleyecek bir şeyler varsa yapabilmek isterim. Daha sonra inşallah kazancı olduğunda yine uygulama tanıtımına harcamak için r10 ticaret konularından faydalanabilirim. Ama şimdilik mümkünse ücretsiz, oyunu günlük, haftalık bir kaç yüz organik indirmeye ulaştırmanın bir yolu var mı?

Gerçekten moral bozucu bir durum. Yabancı dilde Google play'e girip oyunun adıyla aratınca bile çıkmıyor. Yeni olduğu için mi bilmiyorum. Ama play console panelinde tüm ülkeler aktif görünüyor. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler