Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İzmirde çalıştığım pozisyonda aldığım maaşın 2 katını İstanbulda ödüyorlar bırakmak istemiyorum burayı. İstanbulda her şeyin fiyatı 2 katı zaten. Arkadaşın 7-8-9-10 bin diye yazdığı evlerin fiyatları zaten 2 milyondan az değildir. Haliyle evet o kiralar normal, 10 yıl önce kira*12ay*20 yıl yapınca ev fiyatı çıkardı, şimdi de öyle olmaya başladı. Normali bu, olması gereken bu.

2500 maaş alırken evimin kirası 1100 liraydı, 3500 oldu maaş kira 1500 oldu, 5000 oldu 2200 oldu gibi gibi. Ben kiralar maaşın 3/1 olayına hiç denk gelemedim yani.
Bakış açın acayip yanlış.İstanbul dediğin yerde insanların çoğu 10 bin ve üzeri maaş aldığını filan mı sanıyorsun .Tam tersi asgari ücret ile insanlar geçinmeye çalışıyor .Bir ton emekli insanlar var .Bu bakış açısı zaten bizi bu noktalara getirdi. Ben saraylarda yada lüks binalarda yaşayayım da demiyorum .İstediğimiz sadece insani koşullarda yaşam sürebilmek.Ancak görüyorum ki senin gibi kişiler olduğu sürece israilin filistine yaptığı zülm gibi zülmler devam edecek .Zaten kimse kimsenin umrunda değil .

Herşeyin bittiği bir noktada bu zülm de elbet bitecek bir gün.