Ne yazık ki bu ülkenin kanayan yarası taksiciler. Uzun bir süredir taksi kullanmıyorum. Gideceğim yere tiktak, moov ile gidiyorum. Geçtiğimiz günlerde yakın mesafe bir yere (yaklaşık 4 KM) acilen gitmem ve gelmem gerekti. Tiktak ile bir araç kiralaması başlattım ve araç başına gittiğimde sistem bir hata nedeniyle kiralamayı devam ettiremedim ve çevrede de başka araçlar olmadığı için 10m ileride duran taksiye gittim. Adama sıra sende mi boş musun diyince evet diyor nereye gideceğimi söyleyince değişim saati dedi. Bende iyi alma şikayet ediyorum o zaman diyip araçtan birkaç metre uzaklaştım taksici arabadan inip al bunu da çek diyerek bana hareket çekti. Şimdi nereyi gösterdiğini söylemeyeyim. Bir çoğunuz anlayacaktır zaten. Gözüm dönünce gittim yapıştım boğazına adamın ayaklarını yerden kestim o sırada taksicinin önünde bulunduğu otel bizim mahallede olduğu için çalışanlar falan tanıyor hep. Koştur koştur dışarı çıkıp bizi ayırdılar sonra ben de lanet olsun diyerek gideceğim yere yürümeye başladım.
Yolda da Beyaz Masa (Alo 153) aradım ve durumu anlattım. Bana söylenen yakın mesafe olduğu için almaması ile ilgili kayıt açarız ancak diğer konu ve size yaptığı hareket ile ilgili kamera kaydı lazım. Hanımefendi taksici her an bir şey yapabilir diye kamera açık mı gezeyim ya da motorcular gibi kafaya kask takıp sürekli kamera açık mı gezeyim diyorum. Yok illa lazım diyorlar. Lanet olsun dedim kapattım.
Her ne kadar bu aralar üzerine gidiliyor olsa da Beyaz Masa maalesef yetersiz kalıyor bundan 4 5 sene önce de yaklaşık 50 TL tutacak bir mesafeye hasta olduğum için taksi ile gitmek istedim. Taksici o zamanın 50 TL'sini beğenmedi ve almadı. Şikayet ettim. Birkaç gün sonra gelen şikayet sonucu aynı saatlerde dediğiniz yerden rastgele bir taksi çevrilip dediğiniz yere gidilmesi istendi. Çevrilen taksici gittiği için şikayetiniz herhangi bir yaptırım kararı olmadan sonuçlandırıldı. Güler misin ağlar mısın buna ?