çünkü aileler öğretmenlere kafa tutuyor. o demir kapıdan öğrenci girdiğinde sorumluluk öğretmenindir o kadar. iki kızım var öğretmenlerine her toplantıda söylüyorum, şımarıklık mı yaptı ceza verme yetkisi siz de, bana şikayet edemez. ama keyfi ceza da veremez. geçen gün sınıftan birisini tek ayak üzerine bir dakika kadar bekletmiş sanırım, toplantıda veli tepki gösterir gibi oldu. yahu bu öğretmen öğretmen. işte böyle saygısını elinden alırsanız böyle saygısız öğrencileri olur sonra bundan hayır bekle.
biraz klasik olacak ama ben öğretmenimden dayak yediğimde babama diyemedim, çünkü ne halt yedin diye bir de babamdan dayak yiyeceğimi çok iyi biliyorum. şimdi bakıyorum nasıl umursamaz bir gençlik yetişti TÜM SUÇ BİZİM KİMSE KIVIRMASIN.
aman çocuğuma dokunma, aman bunu deme, aman ceza verme, sen kimsin çocuğuma bağırdın, sen kimsin gelirim bak okula, seni cimere şikayet ederim, müdürünü çağır....
sonra ayyy bu öğretmen de çocukları öğretemiyor.
Kusura bakmayın ağaç yaş iken eğilir, disiplini bilmeyen öğretmenine saygısı olmayan her bireyin ilerde ne olacağını az çok tahmin edersiniz.