Neden haber versinler?
Siz şu hususu anlamak istemiyorsunuz maalesef; ortada kötü niyetli bir eylem var. Ve bu eylem karşısında hukuki haklarını ararlarken neden size haber versinler?
Kötü eylemde bulunan biri ile muhatap olmak isterler mi sizce? Hukuki mercilere iletirler, olur biter.
Madem büyük bir proje düşündünüz, kendinizce bir isim üzerinden marka tescil için müracaat ederdiniz olur biterdi.
Şimdi siz gittiniz bir domain aldınız ve ne hikmetse bu domain içerisinde ''trend'' kelimesi geçiyor.
Dürüstçe bir düşünün kendi içinizde; trend kelimesi duyduğunuzda hangi firma geliyor aklınıza? Ve bu firma var iken neden bu domaini aldınız?
Kendinize sorun sonra; (ben bu markanın isminden yararlanmak için almadım, çok ama çok masumum!) derse biri inanırmıydım diye?
Sonra bir sorun kendinize, siz bir marka sahibi olsaydınız kötü niyetli eyleme kalkışan kişiye siz haber verirmiydiniz?
Hani bir çocuk yaramazlık yapar, çocuktur yahu yapar yaramazlık deriz. Ama yetişkinler olarak böyle bir lüksümüz yok maalesef.
Yaptığımız eylemlerin bedellerine katlanmak zorundayız.
Burada maalesef savunulacak bir taraf yok. Her açıdan haksızsınız.
Bir marka oluşuyor ve gerçekten kolay değildir marka oluşumu. Ciddi zaman ve emek ister, maddi boyutu apayrı bir husustur.
Ve birileri de kendilerine ait olmayan markalar üzerinden kendilerine haksız kazanç sağlamaya çalışırlar.
Marka sahipleri neden acısınlar bu eylemlerde bulunanlara?
Madem bir endişeniz var bir avukata danışın konuyu ve ceza talebi gelirse de şaşırmayın. Gelmezse de size büyük ders olur, bundan böyle adımlarınızı dikkatle atarsınız.
Avukat ilgileniyor zaten. Burada kişilerin görüşlerini merak ettim ve soru sordum.
1- Sizin düşündüğünüz gibi kötü niyetli bir eylem yok ortada. Attığınız linkte binlerce trend kelimesi ile web sayfası var. Sizin dediğinize göre hepsi kapanmalı o halde.
2- Marka tescili başvurusu zaten yapıldı. Bu süreç 10 gün içerisinde sonuçlanmıyor biliyorsunuzdur.
3- Trend kelimesinde aklımıza trendyol firmasının gelmesi her trend kelimesinin geçtiği sayfayı kapatabileceği anlamına gelmez.
4- Trendoldum.com sayfası bir sosyal medya hizmet sağlayıcısı. Düşün bir bakalım. Trend olmak için alınan paketler vs. var. Burada bahsettiğim ve istediğim çağrışımı kelimeyi biraz tekrarlarsanız anlarsınız. Burada trendyolu düşünüp isim falan almadım. Bu konuda bu kadar net konuşmayın o yüzden.
5- Her açıdan haksız falan değiliz. Trendyol ile aynı hizmetleri veren bir firma olsak tamam diyeceğim. Trend kelimesi geçti diye sorgusuz sualsiz kapatılması yanlıştan başka birşey değildir. Bizimmarket diye birisi market açıyor sonra bizim kelimesini kimse kullanamıyor. Ne güzel istanbul...
6- Trendyol yazarken birileri trendoldum.com sitesine girip benden alışveriş yapmıyor. Haksız kazanç falan yok ortada yani. Trend kelimesi geçiyor diye attığınız linkteki herkes size göre haksız kazanç yapıyor olmalı o halde
Bu ve benzeri çok daha fazla şey yazılabilir.
Senden ricam çok fazla kendini germeden yanıtla. Biraz gerginlik hissettim senin açıklamalarında