Elbette haklarını savunabilirler. Bu konuda itirazımız yok zaten. Ama 6 ay sonra hiçbir tebliğ yapılmadan, bir anda haberimiz olmadan davayı öğreniyoruz. Web sayfasını dava edip, web sayfasının sahibi ile iletişime geçmiyorlar. Sayfa kapandıktan sonra araştırıp buluyoruz ne olduğunu.
Neden haber versinler?
Siz şu hususu anlamak istemiyorsunuz maalesef; ortada kötü niyetli bir eylem var. Ve bu eylem karşısında hukuki haklarını ararlarken neden size haber versinler?
Kötü eylemde bulunan biri ile muhatap olmak isterler mi sizce? Hukuki mercilere iletirler, olur biter.
Madem büyük bir proje düşündünüz, kendinizce bir isim üzerinden marka tescil için müracaat ederdiniz olur biterdi.
Şimdi siz gittiniz bir domain aldınız ve ne hikmetse bu domain içerisinde ''trend'' kelimesi geçiyor.
Dürüstçe bir düşünün kendi içinizde; trend kelimesi duyduğunuzda hangi firma geliyor aklınıza? Ve bu firma var iken neden bu domaini aldınız?
Kendinize sorun sonra; (ben bu markanın isminden yararlanmak için almadım, çok ama çok masumum!) derse biri inanırmıydım diye?
Sonra bir sorun kendinize, siz bir marka sahibi olsaydınız kötü niyetli eyleme kalkışan kişiye siz haber verirmiydiniz?
Hani bir çocuk yaramazlık yapar, çocuktur yahu yapar yaramazlık deriz. Ama yetişkinler olarak böyle bir lüksümüz yok maalesef.
Yaptığımız eylemlerin bedellerine katlanmak zorundayız.
Burada maalesef savunulacak bir taraf yok. Her açıdan haksızsınız.
Bir marka oluşuyor ve gerçekten kolay değildir marka oluşumu. Ciddi zaman ve emek ister, maddi boyutu apayrı bir husustur.
Ve birileri de kendilerine ait olmayan markalar üzerinden kendilerine haksız kazanç sağlamaya çalışırlar.
Marka sahipleri neden acısınlar bu eylemlerde bulunanlara?
Madem bir endişeniz var bir avukata danışın konuyu ve ceza talebi gelirse de şaşırmayın. Gelmezse de size büyük ders olur, bundan böyle adımlarınızı dikkatle atarsınız.