Hocam geçmiş olsun

Kiralama yapılan her aracın trafik ve kasko sigortası olmak zorundadır. Öncelikle bir acenteye giderek motorsikletin sigortası olup olmadığını kontrol ettirin. Ama firma sizden motoru kullanamadığı günlerin parasını vs isteyebilir. Kaza yaptığınız için bir gelir kaybıda söz konusu olacaktır. Bir avukattan destek almanız da fayda var. Senet imzalatmanın yasal bir zorunluluğu yok ne yazıkki istereyek imzalamışsınız. Sigortası varsa ve oradan parayı alacak bile olsa gelir kaybına ugradım deyip sizden para talep edebilir. Yani bana kalırsa adamın elinde senet olduğu için biraz güçlü gibi görünüyor. Elinde senet olmasa ödemeseniz bile sigorta yaptırma zorunluğu nedeniyle ödeme yapmayabilirdiniz diye düşünüyorum. Avukata danıstıktan sonra karar vermenizi tavsiye ederim. Mahkemeler uzun sürüyor iş mahkemelik olursa ve kazanırsa ödeyeceğiniz rakam avukatlık masrafı faiz vs artacaktır. Avukat görüşünden sonra anlaşmaya gitmenizi tavsiye ederim. ama burada ne yazarsak yazalım bir avukatın vereceği bilgi kadar doğru olmaz.