neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bellona dan büyük firma olacağını sanmıyorum kaldı ki alt bayisi olarak 4-5 firması daha var sırf mobilya için. Ve Kayseri organize sanayinin %50 sini kendileri kaplıyor. Herhalde toplam 10-15 bin işçi var. İstikbal bile vardiya sayısını ikiye düşürdü. Yurtdışına mı çalışıyorsunuz bilmiyorum ama işler gerçekten sallantılı.
1 ay öncesine kadar İstikbal de taşeron olarak çalışıyordum. Sanırım 60 kişiye yakın taşeronu çıkardılar. Zaten içeride bayağı bir stok vardı. Koyulacak yer bulamıyorlardı. Son bir kaç hafta da gündüz vardiyası cumartesi gelmiyordu.
Ayrıca organize de genel bir durgunluk var. Abim de mobilya boya ustası ama onlar da fabrika da oturup geliyorlar. Kışın çok daha sert geçecek gibi.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kışın Avrupa enerjisiz kalırsa evlerdeki doğalgazı kesemezler.
Sanayiyi kesmek zorunda kalırlar.
Fabrikalar durur. İnsanlar ya işsiz kalır ya ücretsiz izne çıkarılır.
Talep daralır.
Bilin bakalım Türkiye ihracatının %60'ını nereye yapıyor?
Evet Avrupaya. Avrupa'dan talep daralırsa bizim düşük kur ile ihracatı patlatma modelimiz elimizde patlar.
Memleketi tek adama yönettirirseniz başınıza bu gelir.
Bakın Rusya'da tek adam tarafından yönetildiği için Ukrayna bataklığına saplandı ne kazanabiliyor ne bırakabiliyor.
Ama bu ülke insanına müstehak.
Emin olun evdeki doğalgazı keserler. Fabrikaları kesse bu sefer işçi çalışamaz, çalışamayan işçi doğalgazı hangi parayla ödeyecek?

Putin konusunda da savaş taraftarı değilim ama kazanan her halükarda Rusya oldu. Daha kış gelmeden enerji krizi batıyı ciddi anlamda vurdu. Çok sürmez, 1 sene olmadan kuzu kuzu Putin in elini ayağını öperler. Destek verdikleri Zelenskiyi devirip yerine bir başkasını geçirirler. Batılı liderler istesin istemesin avrupa halkı bizim gibi sabredemez. Büyük isyanlar çıkar. Ukrayna için geleceğimizi tehlikeye atamayız derler.