dava etmek yerine eğer düzgün bir bölümse kazandığın bitirince bir faydasının olacağını düşünüyorsanız eş dost akraba konu komşuya durumu anlatın babanız rezil olsun olur ve yardım etmek zorunda kalır. ancak atıyorum konyanın bir ilinde arıcılık vs gibi bir bölümse okumaya gidip 2 sene dabayı sömümürürm düşüncesindeyseniz vazgeçin ve bir işe girin.
İnsanlar belli yeterlilik seviyelerine gelmeden evlilik yolunu seçtikleri için belki de kaç tane çok yetenekli çocuk bu toplumda arka saflar da solup gidiyor biliyor musunuz ? Evlenmek ve çocuk yapmak bu ülke de ruhsatla olmadığı sürece daha çoook böyle çocuklar ya psikolojik olarak ya fiziksel olarak çöker gider. öyle iş mi var ben birini sevdim hadi evlenelim düğün masrafları her şey üst üste koyalım bide çocuk. EE çocuğum ileride arkadaş ortamında rezil olur mu ? okuluna fon sağlayabilir miyim ? canı bir şey istediği zaman alabilir miyim ? hani bunlar. Bizim durumumuz iyi değil sen git çalış kendine bak vay be

''
kesinlikle çok haklısınız. ek olarak kimisinde çocuk çok değer vermiyor kimisinde çocuk az aşırı şımartılmaktan kendisini ilah sanıyor. bir orta yolu bulamıyoruz. sebebi de dediğinizi gibi yetersizlik ve asıl sebep eğitimsizlik .