Merhabalar,

Hocam öncelikle çok iyi deneyim sahibi profesyonel olmamam ile beraber bir kaç tavsiye vermek istiyorum, bilgim dahilinde.

Bende yıllar önce sürekli spor salonlarında gittim ve işleyiş şu şekilde olur benim bildiğim prosedür.

- Kayıt olduğunuz gün veya ertesi gün vücut ölçüleriniz ve vücut kitle indeksiniz ölçülür not edilir.
- İlk üç gün kardiyo ile başlayıp tüm temel hareketleri hoca, yardımcı vb bilgili biri sizi yönlendirir belirli setler ile yaptırır.
- 3.Gün sonrası vücudunuzun değerlerine göre 3 veya 4 günlük size özel program yazılı ve bunun akabinde bu programı belirli süre ile (1-3 ay arası) yaparsınız.
- Belirli süre sonra tekrar ölçü alınıp yeni program yazılır.

Ekstra ders alma durumu size birebir hoca tahsis edilir sadece siz orada olduğunuz süre boyunca sizinle özel hoca ilgilenir ilk başlangıçta bu durum gereksiz gibi geliyor bana.
Bir hedefiniz ve geçmişiniz varsa belirli bir kilo kas oranı veya vücut düşünüyorsanız o zaman buna ihtiyaç duyabilirsiniz.

Benim bildiklerim ve düşüncem bu şekilde yine daha iyi bilen varsa aydınlatırsa sevinirim..