tek olsanız daha sert olun derdim ama eşiniz de olduğu için biraz daha yumuşak olun bence. sizin yaşadığınız stresin mislini o yaşamasın.
boya konusunda uzlaşmacı bir tavır takının, tekrar görüşün kendisi ile, anlaşamazsanız en ucuz, slikonsuz, kötü bir boya alıp kendiniz boyayın. (tavan iyiyse tavanla uğraşmayın. )
boyamadan önce ve boyadıktan sonra delil olması için resimleri çekin, muslukların, camların, resimlerini çekin, evi temiz bırakıp çıkın ki mahkeme işi olursa delil olarak kullanırsınız. (nasıl bir kira sözleşmesine imza attınız bilmiyorum ama dava açarsa bilirkişi incelemesini beklemesi gerekebilir, bu sürede evini kiraya vermesi ve evde işlem yapması zorlaşır, dava açsa bile siz de boyadığınız için ve ev temiz olduğu için bilirkişi bir şey bulamaz. dava masrafları onlara kalır)
bunları yaptıktan sonra sizi nereye şikayet ederse etsin sonuç çıkmaz, verdiğiniz depozitonun üstüne en fazla 1000 lira boya masrafınız olur, 2000 e sıyrılırsınız bu işten. böylelikle zorlarsa o kaybeder.
ayrıca ne olursa olsun şikayetçi olun.
Kapınızı çaldıklarında müsait değilim daha sonra gelin v.s gibi uyarıda bulundıysanız(burası önemli) ve onlar da zorla evinize girdiyse savcılığa şikayette bulunabilirsiniz. bu bir suçtur ve ceza alabilirler. bu durumu da uzlaşmak için koz olarak kullanırsınız.