Ailesi ile gelen veya genç (ahlak sahibi olan) Suriyeli ve Afganistanlı insanlar neden istenmiyor? Hocam yanlış anlamayın ancak yazdığınız mesaj objektif bakış açısı sergilemiyor. Medeniyet gören Ukraynalı mülteciler ile ilgili yaşanan birkaç sorunu araştırarak düşüncelerinizi ona göre ifade etmenizi öneririm. Suriyeli ve Afganistanlılar gibi çok üstüne düşülmediği için fazla dikkat çekmediler. Tabi bu benim görüşüm. Hatalı veya doğru olabilir. Ancak yazdığınız mesaj objektif düşünülmeden paylaşılmış gibi duruyor. İyi geceler dilerim.
arap ırkçısıyım hocam maalesef. ırkçı olmak gurur duyulacak bir şey değildir. ama şöyle bir durum da var. neden başka bir millete ırkçı değilim? arapların yemek kültüründen tutun para harcama kültürüne kadar görgüsüz olduklarını düşünüyorum. otobüse bi biniyorum mağaradan gelmiş gibi bağıra bağıra konuşuyorlar. herkes de rahatsız oluyor. onların mekanda sağda solda görgüsüzce hareketlerini gördükçe rahatsız oluyorum. aslında birçok kişi böyle ama kimse açık açık ırkçıyım diyemiyor. arap kökenli arkadaşları tenzih ederim o farklı bir konu çünkü.
Ayrıca arapların bizi dünya savaşında nasıl arkadan vurduğunu da biliyorum. bunu birçok tarih kitabından ve internetten de görebilirsiniz. Yüce rabbim peygamberi neden gönderiyordu? Dini yayması dışında yoldan çıkan toplulukları düzeltmeleri için. Arap coğrafyasına gönderilen peygamberin sayısına internetten ya da dini kitaplardan bakabilirsiniz. araplar çok eskiden de yoldan çıkmış bir milletti hala da öyleler.
Cevabınıza gelirsem de kadın ve çocuk mültecilere kapı her zaman açık. O da geçici olmak koşuluyla tabii. Keşke savaşlar olmasa herkes kendi ülkesinde kalsa