Eğitimi okulla sınırlamak yanlış olur. Okul okumasanız dahi eğitim sürecinde kendinizi geliştirirsiniz.
Okul olmasaydı neler yapardınız? O 7 saati nasıl değerlendirirdiniz? Yoksa 7 saat evde yatar mıydınız? Eldeki imkanlar tartılıp en iyi tercih yapılmalı. Bu kararı da ne ailen ne de biz, sen almalısın.
Hedefim ve yeteneğim yok diyorsun. O halde kendini keşfetmekle başlayabilirsin. Ben açıkçası kendine hedef belirlemediğin için bu kadar karamsar olduğunu düşünüyorum.
Okulun olmadığı vakitler muhtemelen yatarak geçirirdim fakat nasıl değerlendireceğim hiç bir tecrübem ve bilgim yok.
Kendimi keşfetmekte çok zorlanıyorum 17 yaşına geldim hala bir meslek veya hayat hedefim yok neden bilmiyorum ama hiç bir şeye heves besleyemiyorum.
Sanırım bu boşlukları doldurup kararlarımı öyle vermeliyim.
Dostum benim fikrim belki bir çok kişi acısından kabul görülmeye bilir. Fakat sen eğer ki okulda başarılı değil veya okuyacağın bölümlerde başarısız isen okul okumadan da yapabileceğin yüzlerce iş var. En basit bir örnek vermek gerekir ise "Alaylı Yazılımcı" olarak sektörde kendini geliştirebilirsin. Yazılım sektöründe kağıt parçasına değil, kişinin bilgi deneyimine bakıyorlar. Keza 4 yıl okul okuyup boş mezun olmaktansa 4 yıl o yazılım dillerine çalışıp profesyonel bir yazılımcı olma şansın var.
Okul da başarısızlık gibi bir şeyim yok fakat başarıyı kovalama isteğim de yok. Okumadan yapabileceğim işlerin hangileri olduğu değil de benim için önemli olan hangisini yapmak istediğim oluyor bu yüzden hep soru işaretleriyle baş başa kalıyorum. Anlayacağınız muhtemelen yazılım dillerine çalışmaktan sıkılırdım.