Öncelikle herkese iyi günler.
Geçtiğimiz sene şu anda oturduğumuz evi kiraladık ve fiyat olarak 1300₺ ile anlaştık. evi tutarken evin eksiklerini ev sahibine belirttik ve sadece bazı yerleri yaptırdı. Ondan sonra asla ne geldi ne aradı sordu. Kiraların çok yükselmesi sebebiyle bu sene de tekrar bu evde durmaya karar verdik. ev sahibi kirayı 2500₺ yaptı biz başta reddettik ama yapacak bir şey olmadığı için kabul ettik. Fakat herhangi bir sözleşme imzalamadık bu seneye dair ve kira ödemesini yaparken vergiden kaçmak için banka ödemesinde kira seçmeyin kira yazmayın vb şeyler söylüyor. ev sahibini bu seneki kira sözleşmesi başlamadan önce aradık ve evin eksiklerinin olduğunu söyledik ve bize yaptıracağını söyledi. Son 1 aydır arıyoruz ve türlü bahaneler ile geçiştiriyor. son 2 konuşmamızda evi yaptırmak zorunda olmadığını , hasarın kiracının karşılaması gerektiğini söylüyor. usta gelmiyor , fiyatlar çok pahalı , annem hasta vb gibi şeyler söylüyor. bunun üstüne 1 günde 4 usta ile görüşüp fiyat alıp tekrar aradım ve fiyatların pahalı olduğunu söyledi. evin eksiği ise 4 kapı asla kapanmıyor birisi balkon kapısı birisi lavabo kapısı pencereler soğuk geçiriyor vb. bütün bu sorunlara usta 900₺ istedi bize göre ucuz geldi ama ev sahibi asla kabul etmeyip pahalı olduğunu söylüyor. yine aynı şeyleri tekrar ediyor. "ben abime sorayım o usta bulur sanayide çevresi vardır onun" diyor. Konya'da yaşıyoruz havalar 1 ay içinde soğuyacak zor durumda kalacağız bu gidişle. Arkadaşlarımla şöyle bir şey düşündük. Bir sonraki kira tarihine kadar (07.10.22) eksikleri gidermez ise kirayı 1300 + %25 zam şeklinde ödeyip evin eksiklerini de kendi cebimizden ödemeyi düşünüyoruz. Avukat abilerimden , kiracılardan ve ev sahiplerinden fikir almak istiyorum. Bu durumda ne yapabiliriz ?
Ev sahibiyim bende geçen sene ev kiraya verdim verdiğimde evde sineklik + pencere korkulukları yoktu kiracı geldi istedi fiyatta hiç artış yapmadan yaptırdım ama ciddi anlamda kiracı ile ev sahipleri orta yolu bulamıyor sebebi ev fiyatları ve usta fiyatları şöyle düşünün bir çelik kapı dahi 2 bine yapılırken şimdi 5-7 kombiler 3-4 den 10-12 oldu böyle bir durumda ve en can alıcı kısım da ustalar en ufak sorunda 400 den başlıyor düşünün ev sahibinin evi 1 milyon vardır bence olmasada 700 den aşağı değildir parayı bankaya yatırsa banka sorunsuz her ay 750 k dan hesapladığımızda 10-15 k para verecek ev arızasıdır vs hiç birşeyle uğraşmıyacak
Ama sizin durumunuzda evin kirası bence ev sahibi için iyi o kiraya 900 tl sorun çıkarmamalı