Selamlar,
PHP ile küçük bir anket sistemi hazırladık.
Yemekhaneye anket sisteminin olduğu lokasyonu bir tabletin üstünde açıp, 2 buton koyduk ve bu butonların birine tıklandığında "1" değeri diğerine bastığında ise "3" değeri alıyor.
Database yapısı şu şekilde;
Şu şekilde ise günlük rapora ulaşabiliyorum;
Bu ulaşmış olduğum raporu bulunduğumuz ayın tüm günleri için hazırlamak istiyorum fakat mantığını oturtturamadım.
Mevcut günlük raporu ise şu kod ile çekiyorum;
<h3><b><?php echo $date; ?></b> Tarihinin Sonuçları</h3>
<?php
$sorgu = $db->prepare("SELECT COUNT(*) FROM yemekhane_anket WHERE day(tarih) = day(CURDATE())");
$sorgu->execute();
$say = $sorgu->fetchColumn();
echo '<h3 style="border-bottom: 1px solid black;">Toplam <b>'. $say .' kişi</b> oy kullanmıştır.</h3></br>';
$sorgu = $db->prepare("SELECT COUNT(*) FROM yemekhane_anket WHERE day(tarih) = day(CURDATE()) AND memnuniyet_durumu = '1'");
$sorgu->execute();
$say1 = $sorgu->fetchColumn();
$sorgu = $db->prepare("SELECT COUNT(*) FROM yemekhane_anket WHERE day(tarih) = day(CURDATE()) AND memnuniyet_durumu = '2'");
$sorgu->execute();
$say2 = $sorgu->fetchColumn();
$sorgu = $db->prepare("SELECT COUNT(*) FROM yemekhane_anket WHERE day(tarih) = day(CURDATE()) AND memnuniyet_durumu = '3'");
$sorgu->execute();
$say3 = $sorgu->fetchColumn();
?>
<?php
// $begen_yuzde = $say1 * 100/$say;
// $belirsiz_yuzde = $say2 * 100/$say;
// $kotu_yuzde = $say3 * 100/$say;
$begen_yuzde = $say1;
if ($begen_yuzde > 0) {
$begen_yuzde_orani = round($say1 * 100/$say);
} else {
}
$belirsiz_yuzde = $say2;
if ($belirsiz_yuzde > 0) {
$belirsiz_yuzde_orani = round($say2 * 100/$say);
} else {
}
$kotu_yuzde = $say3;
if ($kotu_yuzde > 0) {
$kotu_yuzde_orani = round($say3 * 100/$say);
} else {
}
?>
<h3>Beğeni Oranı</h3>
<div class="progress">
<div class="progress-bar bg-success" role="progressbar" style="width: <?php echo ($begen_yuzde_orani) ?>%; " aria-valuenow="<?php echo ($begen_yuzde_orani) ?>" aria-valuemin="0" aria-valuemax="100">%<?php echo ($begen_yuzde_orani) ?></div>
</div>
<h3>İyileştirilmeli Oranı</h3>
<div class="progress" style="margin-bottom: 30px;">
<div class="progress-bar bg-danger" role="progressbar" style="width: <?php echo ($kotu_yuzde_orani) ?>%; " aria-valuenow="<?php echo ($kotu_yuzde_orani) ?>" aria-valuemin="0" aria-valuemax="100">%<?php echo ($kotu_yuzde_orani) ?></div>
</div>