Hocam bence son zamanlarda dünyada yaşananlardan sonra özellikle, yatırım yapılacak en mantıklı şey bence altın. Tanıdık bildik bir kuyumcu varsa paranızı 100-200 tl gibi götürüp birikim yapacak şekilde anlatın. Muhtemelen yardımcı olurlar. Sonra 1 çeyreklik kadar birikince çeyreğe ya da gram altına çevirin. 4 çeyre olunca tam altın yaptırırsınız. Altın en mantıklı yatırım benim zannımca.
Hocam ailem öğrenirse parayı nerden buldun gibisinden sıkıştırcaklar. Bunu açıklıyamam onlara r10 desem böyle böyle ev çift kale maça döner senin internetle ne işin var diye 😂
Şimdi internetten kazandığın sektöre göre değişir hocam bu haram durumu 😅
Genel itibariyle aileler karşı çıkıyor zaten. Bende ilk zamanlar para kazandığımı falan söyleyince, paranı vermezler kandırırlar seni diye ilginç tepkiler almıştım 😅
Sonuç olarak zamanla alışılıyor ama dediğim gibi para kazandığınız sektör önemli
Haram olcak birşey yapmıyorum hocam yapacak olsam zaten o para beni r10 a sokturmazdı
En iyi yatırım kendi işine yatırım yapmaktır. Çünkü kontrollerin çoğu sende olur, fedde ya da аptal piyasada değil.
Kendime yatırım yapmak için aileme bu para kaynağını göstermem gerekiyor.
Dolar veya sterlin alırdım ben
Düşüneceğim teşekkür ederim
Allah aşkına finans konusunda temel bilginiz bile yoksa insanlara tavsiye vermekten kaçının. Altının onsu 2013te de 1670 dolardı, 2020de de, 2022de de. Tabii birkaç sene 1200lerdeydi, onu saymıyorum bile
😅
Yaşının genç olduğunu düşünüyorum. Yapacağın en iyi yatırım eğitimdir.
Eğitim olarak elimden geldiğince çalışıyorum. Ama aileme para kaynağını açıklıyamam. Çünkü şuan 1 kitap 150 tl olmuş bu kitabı alsam 150 tl cepte harçlık olacak miktsr değil sorucaklardır nereden geldi diye.