Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhabalar ben okan bazılarınız beni tanıyor ben kendimden biraz bahsedeyim .Az gören bir görme engelliyim oyun basınınıa meraklıyım birde en önemlisi insanların şuanda oyun basınınında ne işler yaptılarını merak ediyorum sizler e zahmet olmaz ise sorularıma cevap verirken "1)" "2)" sorunun cevabı diye verirseniz sevinirim .
1) Soru : Basın Nedir ve bir oyun basını olmak için ne yapmamız gerekir ?
2) Soru : Bir wordpress blogu üzerinden oyun blogu kursam ( İNCELEMELER , Rehberler , videolar ve anlatımlar ) bu gibi içerikler üretsem benim sizce diğer internet bloglarından farkım ne olmalı .
3) Soru : Ben bir retina hastasıyım görme engellim var fakat bu işi yapmama her hangi bir engel değil benim gibi yada bana ayak uydurabilecek hoşgörülü , iletişimi düzgün insanları nasıl aynı çatı altına toplaya bilirim ?
iyi forumlar .
Merhabalar,
1. Soru cevabı
Her şeyden önce basın nedir konusuna kişiye ve bakışa göre değişebilen geniş bir alan olarak bakmak gerekebilir. Ama genel olarak bilgiyi okurununda menfaatini gözeterek doğru bir şekilde aktarmak diyebiliriz. Sizin yapacağınız şey, yabancı veya Türkçe kaynaklardan güncel bilgileri almak ve gerekirse yayınlanmadan önce farklı en az birkaç yayın kuruluşundan veya en az bir ajanstan doğrulamanız veya kesindir şu gazete yazdıysa diyip sorumluluğu da ona vererek aktarabilirsiniz. Burada etik kurallara uymanızı kesinlikle öneririm. Tık kazanmak yerine dürüst ve sorumlu olmak uzun vadede her zaman kazandırır. Çünkü basın sorumluluğu fazladır özellikle yeni kanunlar hazırlandı yakında kanunlaşır ve cezaevi riski bile oluşturabilir. O yüzden dikkatli olmak iyidir her zaman.
2. Soru cevabı
Ortaya fark koyabilmek için sektörü çok iyi tanımak lazım. Direk oyun kategorisine yönelik değil ama genel olarak cevaplarsak bunu, bir okur olarak konuyu çok uzatmadan, net, ayrıntılı, arada fotoğrafta eklenmiş sade bir sunumla ve elbetteki güncel olmasını beklerim. Bunun dışında, sektörel öncelikler nelerdir bunu da yaparken öğrenmek için sabırlı olmak gerekebilir.
3. Soru cevabı
Her şeyden önce insanları bir araya getirmek, ekip oluşturmak, bir fikri odaklarına yerleştirmek ve buna inandırıp aynı özveriyi beklemek kolay olmayacaktır. Burada liderlik ruhuna ihtiyaç olabilir. Zamanla kaliteli bir iş olur ise kervanı yolda düzebilirsiniz diye düşünüyorum. Her işin başında sabır vardır. Basın sektörü genelde çekişmeli, kitle büyükse yerine göre tehlikeli, üç beş kişiye ulaşıyorsa o zamanda masraflı olur.