AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış yorumladım değil hocam avukatla görüştüm, 2 ay önce aynı durum geldi başıma. Bir avukata danışıp netleştirin bilgiyi lütfen. O zaman kiracıyı çıkaracak adam ogluna satar hadi kiracı çık, ötekini begenmedi kızına satar hadi kiracı çık. Siz evi ev sahibinden kiralıyorsunuz şahıstan değil. Ev sahibi kim olursa olsun sözleşme "ev sahibi" ve "kiracı" arasındadır.
Hocam dediğinde haklı olabilirsin benim bilgim de de sıkıntı olabilir. Eğer dediğin doğruysa bilmediğim bir bilgiyi öğrendim bunun için teşekkür ederim. Ancak konu sahibi yerinde de olmuşsun 2 ay önce. Evinden sürekli çıkmanı isteyen ev sahibin olacak. Ben hakkım hukukum var desen de kafanda kemiren sorun sürekli seni meşgul edecek. Her zaman diken üstünde oturacaksın. Bugün olmadı 6 ay sonra veya 1 sene sonra taşınacağım düşüncesiyle günler geçecek. O gün geldiğinde istediğine ve bütçene uygun ev bulabilecek misin sorusu ile gezeceksin. Madem anlaşamadın başka ev bakmaya, ev sahibinden 1-2 ay izin isteme yoluna gideceksin. Adamın istediği rakam belli. Piyasayı görerek evi iyi veya kötü o parayı istiyor sonuçta ne diyeceksin. Kısa yoldan kendine uygun evi bulup çıkmak en mantıklısı. İlk mesajımda dediğim gibi şimdi taşınsan ve nakliye depozito kira vs. giderleri hesaplasan ve o rakamı şuanki kirasının üstüne eklese zaten 3k civarlarına gelecek. İyi bir dille ev sahibini 2-2.5 bandında tutabilirse kafası rahat 1 yılı çıkarır. O arada yine evini arar ve yeni tutacağı evde de bu sefer bu masrafları aklında tutarak fiyat düşürmesini ister. Şu dönemde zaman kazanmak da önemli para için.

Ekleme:

Arkadaşımız son mesajında yazılı kontratın olmadığını belirtmiş. Bu konuda herkes hukuk çerçevesinde bildiği kadarını yazmış fakat "kira sözleşmesi var" düşüncesiyle yorumlar yazmış. Ortada sözleşme yoksa kiracıda yoktur. Daha da insafsız biri olsa ve 4-5 istese yine sesiniz çıkamaz maalesef. Anlaşırsanız hemen gidip kira sözleşmesi yapın. Tahliye taahhütnamesi imzalatırsa asla imzalamayın.