Yazdıklarının hepsinde sana katılıyorum hocam.
Çocuğun aileden ihtiyaç duyduğu ilk şey yabancı dil, spor, eğitim değil, sevildiğini ve güvende olduğunu hissetmektir.
Kalan tüm eğitim çabaları sevilen ve kendini güvende hisseden bir çocuk üzerinde işe yarar.
Ve araba sürmek için sınava girilen ehliyet alınan bir dünyada çocuk yapmak için hiç bir eğitime sınava ihtiyaç olmaması çağımızın en büyük sorunu.
Bence oy kullanmak ve çocuk yapmak için KPSS gibi merkezi sınavlar yapılmalı.
Bu sınavdan son 5 senede barajı geçemeyenlere oy kullanma ve çocuk yapma hakkı verilmemeli.
Bu sınavda barajı geçemeyen bir ebeveynin çocuğu yolda ise zorla 1 aylık kursa tabi tutulmalı.
Kimsenin eğitim bilimleri doktoası yapmasını beklemiyoruz ama çocuk eğitiminin ABC'sini bilmeyen adama çocuk doğmadan zorla eğitim verilmeli.
Bu konuda ben de size katılıyorum. Teknoloji, bilim, sanat, şehirleşme, kültür, spor gibi konularda aşmış durumdayız insanlık olarak. Ama ironik şekilde insan yetiştirmek gibi bütün bu işlerin en temelinde yatan en önemli ve hayati unsuru hala hiç değiştirmeden onlarca, yüzlerce yıl önce yaptığımız gibi yapmaya çalışıyoruz.