Derssarayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sanırım net ifade edemedim. Zaten şikayetçi olduğum konu çocukla özel ve kaliteli zaman geçirmeden, oradan oraya sürüklemek çocuğu. Yoksa çocuğun spor yapmasında, dil öğrenmesinde ya da sanatla ilgilenmesinde nasıl sorun olabilir? Çocuğun, farklı alanlarda gelişimini destekleyecek şekilde, iyi planlanmış ve duygusal ihtiyaçlarının da karşılanacağı bir ortam oluşturmak, potansiyeli maksimuma ulaştırmakta çok önemli. Sorun zaten bu dengenin kurulamaması.

Dil öğrenimi konusunda da aynı durum geçerli. Çocuğa nasıl geribildirim verilir, çocuğun dil gelişimi nasıl desteklenir gibi hayati bilgilere sahip olmadan çocuğa iki üç dil öğretmeye çalışmak ancak başarısızlık getirir.

Hangi gelişim alanı olursa olsun, ülkemizdeki ebeveynlerin çoğu en temel pedagojik bilgilerden yoksun oldukları halde sırf kendi arkadaşları öyle yapıyor ya da moda öyle diye çocukları perişan ediyorlar. Keşke, sizin dediğiniz gibi bilinçli bir gelişim desteği olsa. Fakat durum çoğunlukla öyle değil.

Bütün bu süreçlerin sonunda da henüz 12-13 yaşında 758474838 farklı kursa gitmiş ama hiçbir şeye ilgi duymayan, konsantrasyon sorunu yaşayan, tükenmişlik sendromuna girmiş çocuklarla çalışmak durumunda kalıyoruz.

Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için tekrar edelim. Doğuştan yeterince maruz kalma ve doğru geribildirimle insan 2-3 ana dili olan birisi olabilir. Doğru destek ve kaliteli zaman geçirmeyle desteklendiğinde çocuğun sosyal, sportif, sanatsal faaliyetlere katılımı ancak fayda getirir. ANCAK, çocuğa nasıl destek verileceğini bilmeden, çocuğu kurstan kursa atarsanız, sonuç pek de istediğiniz gibi olmayabilir.
Yazdıklarının hepsinde sana katılıyorum hocam.
Çocuğun aileden ihtiyaç duyduğu ilk şey yabancı dil, spor, eğitim değil, sevildiğini ve güvende olduğunu hissetmektir.
Kalan tüm eğitim çabaları sevilen ve kendini güvende hisseden bir çocuk üzerinde işe yarar.
Ve araba sürmek için sınava girilen ehliyet alınan bir dünyada çocuk yapmak için hiç bir eğitime sınava ihtiyaç olmaması çağımızın en büyük sorunu.
Bence oy kullanmak ve çocuk yapmak için KPSS gibi merkezi sınavlar yapılmalı.
Bu sınavdan son 5 senede barajı geçemeyenlere oy kullanma ve çocuk yapma hakkı verilmemeli.
Bu sınavda barajı geçemeyen bir ebeveynin çocuğu yolda ise zorla 1 aylık kursa tabi tutulmalı.
Kimsenin eğitim bilimleri doktoası yapmasını beklemiyoruz ama çocuk eğitiminin ABC'sini bilmeyen adama çocuk doğmadan zorla eğitim verilmeli.