Arkadaşlar merhaba. Kardeşim mimarlık öğrencisi ve haliyle yeni bir bilgisayar alması gerekiyor. Sıfır bilgisayar fiyatları ortada. Bir yandan da ikinci el temiz cihazlara bakıyoruz.
Sizce aşağıdaki bilgisayar alınır mı? Talep edilen fiyat: 8500 TL
HP laptop
500 GB SSD
8 GB RAM (16'ya yükseltilebilir)
Detaylar fotoğrafta:
MX serisi ekran kartları giriş seviyesidir. Muhtemelen telefonunuzdaki ekran kartlarıyla aşağı yukarı aynı performansı verir. GTX serisinden bakmaya çalışın, bütçeniz varsa RTX'e de bakabilirsiniz. Fakat burada ekran kartı 2. sırada, birincisi işlemci. Render ve modelleme işlemleri ekran kartına değil işlemciye bakar. Intel i5 8. Nesil'den aşağı olmasın. Intel i3 falan ise hiç kurtarmaz. Size tavsiyem yine bütçenize göre i5'ten bakabilirsiniz, i7 olabilir. Ben zenginim, parayı tuvalet kağıdı olarak da kullanırım diyorsanız i9 da olur. Ama dediğin gibi hiçbirinden 8. Nesil altına düşmeyin. Ram olarak da tavsiyem minimum 16 GB. Birkaç yıldır Adobe 16 GB aşağısını kabul etmiyor ve programlarını çalıştırmıyor. Elbet render ve modelleme programlarının haricinde Adobe programları da kullanacaktır kardeşiniz. Bu arada 3D işlerde Ram de büyük bir öneme sahip. Şu an bu baktığınız bilgisayarın işlemcisi nedir bilmiyorum ama ya i3 ya da i5 olsa gerek. Ne ram'den ne işlemciden ne de ekran kartından hiçbir yerinden kurtarmıyor. Bunu alırsanız, kullanamayacağınız bir teknoloji çöpü almış olursunuz. Maks bütçenizi ve şehrinizi söylerseniz ben de size ilan araştırarak yardımcı olabilirim.