Beni alıntılamışsınız ama 10 yaşla ilgili bir karşı görüşlü ifadem yok. Beni ya yanlış alıntıladınız ya da anlamadınız. Çünkü ilk mesajımda yer alan kalın harflerle belirttiğim bölüme dikkat ederseniz herhangi bir yaş öncesinde dil öğrenmesine karşı değilim. Aksine bilinçli bir eğitimin uygulanması gerektiğini vurguluyorum. Çocuk eğitmek anne babaların keyfi uygulamalarıyla karar verilecek basit bir durum olamaz. Çok uluslu evlilikler de şuan alıntıladığınız mesajımdaki örneğe karşı olacak bir argüman değil. Aile yaşantısında, sosyal çevrede birden fazla dilin konuşulduğu bir ortamda büyüyen bir çocuğun şartlarıyla anne babasının hevesiyle bilinçsizce İngilizce öğrenen ama sosyal yaşantısında bunu nerede ne zaman kullanacağını ayırt edememiş, tüm çevresi Türkçe konuşan bir çocuğun şartları kıyaslanamaz ve birine bakıp diğeri için bak işte öğrenebiliyor ya da bak gördün mü öğrenmesi doğru değil diyemeyiz.
Size fikirlerinize karşıt görüş olarak yazmadım hocam.
Ailenin bilinçsizce uygulamasına karşıt görüş olarak yazdım.
Çünkü hala çok dilli çocukların karıştırarak dil kullanmasını bir engel, bir özür bir geri kalmışlık olarak görenler var.
Küçük çocuklara doğru tepkiler veremeyip psikolojilerini bozan ebeveynler var.
Bu konunun farklı olduğunu açıklamak için yazdım yoksa şahsi fikirlerinize yanıt olarak yazmadım.
Pedagojik formasyonum var ve zaman zaman eğitim bilimleri, eğitim psikolojisi ve davranış psikolojisi üzerine okuma yapmayı severim.
Böyle bir konu görünce uzun uzun yazdım.