Merhaba arkadaşlar size kendi hastalığımdan ve çözüme nasıl kavuştuğumdan bahsetmek istiyorum. Belki bu hastalıktan muzdarip forumda arkadaşlarımız vardır, deneyimlerim tecrübelerim yardımcı olur. 6 farklı Dermatolog'a gittim. Binbir çeşit şampuan, krem aklınıza gelecek ne varsa denedim. Bazıları işe yaramadı, bazıları geçiçi çözüm sağladı. 7 Aydır aktif olarak Head And Shoulders Clinical Strength Şampuan'ını kullanıyorum. Kullandığım ilk günden bu zamana kadar Seboreik Dermatit hastalığım tamamen son bulmuş durumda. İyi forumlar dilerim

Seboreik Dermatit Nedir?

Seboreik dermatit, esas olarak kafa derisini etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Pullu lekelere, ciltte kızarmaya ve inatçı, sürekli devam eden kepeklere neden olur. Seboreik dermatit kafa derisinin yanı sıra ayrıca vücudun daha yağlı olan burun kenarları, göğüs, göz kapakları, kaşlar, kulaklar ve yüz gibi bölgelerini de etkileyebilir.
Seboreik dermatit vakalarının bir kısmında durum herhangi bir tedavi uygulanmadan kendiliğinden ortadan kaybolabilirken, diğer vakalarda belirti ve semptomlar kaybolmadan önce çok sayıda tekrarlanan tedaviye ihtiyaç duyulabilir. Durum daha sonra tekrar edebilir. Hassas ciltlere uygun bir sabun ve şampuanla günlük temizlik, deride yağlılık ile ölü cilt birikimini azaltmaya yardımcı olabilir.
Seboreik dermatit ayrıca kepek, seboreik egzama ve seboreik sedef hastalığı olarak da adlandırılır. Seboreik dermatit bebeklerde de görülebilir ve bebeğin kafa derisinde kabuklu, pullu lekelere neden olur.