ilgice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçtiğimiz yıl 650 TL'ye oturuyorduk bu yıl, 850 TL yaptık, ama kiraların çok uçtuğunu 2 bin TL civarı yapmamızı istedi, sonra caydı 1500'e yeğenime kiraya vereceğim dedi, sonra bize 1000 TL bari verin dedi, şimdi de evi emlakçıya vermiş o da satılık ilanı astı, sahibindene verdi, eve müşteri getiriyor evde olmayınca göstermediler diye ev sahibini arayıp bizi şikayet ediyor.

Hafta sonu evde değildik dışarıda emlakçı aradı evde değiliz dedik, yarın gelin dedik o da pazartesi geliriz dedi, buna rağmen ev sahibine evi göstermiyorlar demiş.

Gelen müşteri ev kışın nasıl diye bize sordu bizde soğuk oluyor dedik, sadece 2 petek yaktık 950 TL bir de bir kamyon odun yaktık dedik, müşteri vazgeçti, emlakçı ev sahibine şikayet etti, ev sahibi yarım saat bizi telefon da azarladı müşteriye neden soğuk diyorsunuz diye ve hemen çıkın evden mahkemeye veririm dedi ara sıra geliyorum eve gibi şeyler söyledi biz de polisi ararız deyince vazgeçti akşam evlerine gidip 850 TL verdik, 5 kat yukarı asansör yok, ev sobalı doğalgazlı bu yıl 2 binden aşağı fatura gelmez, yakacak da lazım, ayrıca ev yok olanlarda fahiş fiyat, 3 bin 5 bin istiyorlar dedik bize müşteriye iyi davranın evi övün kötü bir şey söylemeyin 6 senedir oturuyorsunuz diyor, sanki ben emlakçının yanında elemanmıyım bana maaş mı veriyor, bana ne müşteri evi alınca o da benim üstüme gelir neden yalan söyledin diye.

Bir çok şehire göre uygun gelebilir, şaşabilirsiniz, ama karşı komşumuz suriyeli ve 600 TL ye oturuyor, binada 1500 TL veren yok, 9 dairenin 6 sı suriyeli.

Sözleşme yok, ilk oturduğumuz zaman Allah şahit ki siz oturduğunuz sürece satmayacağım demişti, şimdi de hatırlatınca sözleşme yapsaydınız diyor, ben de sözleşme Allah dedik ya dedim, yoksa tutmuyoruz evi deyince satılık kiralık yazısını kendi elinle indirdinya dedim, o 6 sene önceydi diyor, birden kiralar 3-5 kat arttı diyor bedava oturuyorsunuz diyor, içinde otururken artıramayacağını anlayınca o kadar, çıkın diyor.
Kirayı eldenmi veriyorsunuz yoksa hesaba mı atıyorsunuz.Hesaba atarken kira ödemesi diye belirtiyormusunuz ?