Hocam ben 11 yıldır normal bir şekilde hesaplarıma çekiyorum şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Sizde öyle yapın zaten öncesinde gereken uyarıyı yapıyorlar o zamanda vergi levhası çıkarttırırsın. Relax bir şekilde normal kendi hesabına çekimlerini yapabilirsin.
Hiç alakası yok hocam. Millet canlı yayın uygulamalarından aylık 10-50k arası kazanç elde ediyorlar yıllardır ve onlarda bile herhangi bir sorun yaşanmadı. Söylediğim gibi 11 yıldırda ben adsenseden her ay düzenli gelir sağlıyorum bende şuana kadar sorun yaşamadım + olarak faizi diye bir şey yoktur.
Hocam her haberde çıkanlara inanmayın derim. Bu adam sonuçta milyon tller yada çok büyük meblalarda çekim yapmayacak o yüzden bu tür meblalarda mali şube onun takipine düşmez. Düşse 11 yıldır bana düşerdi.
Sen henüz foruma üye olmadan 1,5-2 sene önce incelemeler başlatıldı. O zamanlar buralar ana baba günü... Ne canlar yandı haberin yok. Sana denk gelmemesi senin şansın. Çok yakınıma 150K için 230K ceza çıkardılar görüşmelere vs gitmediği için. Kardeşim de incelemeye takıldı. Varlık barışı yaptık yemedi, o esnada matrah çıktı gelen paranın yarısını matrah için ödedik.
Anlaşmalarda ödenenler, avukatlara ödenenler... Bu forumda ve dışında ne hikayeler, ne uykusuz geceler, ne can sıkıntıları var... Bunların hiç birinden haberin olmadığı için rahat rahat ödeme yapma diyebiliyorsun. Umarım haberin de olmaz.
Konu sahibine gelince, eğer düzenli bir gelirin varsa ve sigortalı bir yerde de çalışıyorsan bağkur vs ödemen olmaz. Şahıs işletmesi açman faydana olur ki bankalarda vs baya yararı dokunuyor. Diğer türlü bu sektörden bir vergi mükellefi bulup %18 KDV + 15 GV karşılığında ödemeni oraya çektirebilirsin, kişi hayrına yapmayacağı için %5-10'da isteyebilir.