berrkeem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba askerlik tecili ile kafama takılanlar var ben şuanda 24 yaşındayım.

25 yaşından gün alıyorum tam tecilin bittiği gün 25 yaşına giricem.

Meslek lisesi mezunuyum alanım bilişim teknolojileri normalde şöyle birşey var 2021 görmüştüm buna göre kendini ayarlamıştım, Düz/açık liseler 3 sene tecil hakkı / Meslek Liseleri ise 6 yıl tecil hakkı veriliyor mezun olduktan sonra fakat şubeyi arıyorum bu sene tecil bitiyor tekrar tecil yapabilirmiyim hakkınız yok zaten tecil hakkından faydalanmışsınız diyor. ( bana bilgisizlik gibi geliyor )

Burda bir yanlışlık olmalı çünkü

Milli Savunma Bakanlığı sitesinde burdada 25 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçemez diyor iyice kafam karıştı bilgisi olan varmı bu konu hakkında , hayır hakkım olan tecili almak istiyorum çünkü planlarımı buna göre hazırladım bugun aradığımda şaşırdım duyunca bendemi bir yanlış var?

Beni liseden mezun olduktan tecili yapan kişi 3 sene tecil etti , burdaki kurala göre 4 sene tecil etseydi 25 yaşını tam doldurduğumda hakkım bitmesi gerekiyordu fakat şuan 1 sene hakkım daha olması gerekiyor başından sağıyorlar gibi geliyor bunla ilgili baş üst merci gibi biryer varmı bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler

-- Üniversiteye ek tercihde dahil tercih yaptım fakat gene yer çıkmadı bu konudan herkes müzdarip durumda bu yüzden önlisansa kayıt yapamıyorum..

Bence buradaki yazınıza göre(https://www.msb.gov.tr/Askeralma/ice...leme-islemleri bilgileri buradan almışsınız sanırım.) aslında karşınızdaki doğru söylüyor. Artık tecil hakkınızı kullanmışsınız, süreniz dolmuş. Bu tarihinizden itibaren tekrar erteleme yaptıramayacaksınız. 25 yaşınızı doldurmuş oluyorsunuz ve sistem sizi artık askere gidecek olarak listeye alıp sonrasında celp döneminiz belirleyecek. Gitmek istemiyorsanız bir üst düzeyde olan ön lisans tarzında bir yere yazılmanız gerekiyor. Bu aşamayı yaparsanız bu sene içinde gitmeyebilirsiniz. Ben böyle yorumluyorum durumunuzu.
Tavsiyem, askeriyede mutlaka tanıdığınız birisi varsa onunla görüşün ve size yol gösterecek birisi ile bu süreci ayarlayın.