Yıllar yıllar önce kirada oturuyorduk. bizim evimiz 3. kattaydı. Çatısı yoktu. her akşam simsiyah büyük büyük akrep aileleri duvarlarda fink atardı. Bulduğumuz yerde öldürürdük. Akrep ilacı filan almıştık bi işe yaramıyordu. Direk terlikle öldürmek daha mantıklıydı. Ölümsüz gibiler. Üstüne en az 10 kere vurmanız gerekiyor. Sonra birgün ben uyurken(cam kenarında yatağımdayım.). Babam tülde akrep görmüş tamda benim yattığım tülde. Beni uyandırmamış panik yapmıyım diye. Çocuğum daha ilkokula ve ya anasınıfına gidiyorum. kağıt parçasıyla almış. O zamanlar soba vardı bizim. Nasıl kinlenmişse akrebi sobanın içine atmış. O evde 3 veya 4 yıl oturduk. Küçük küçük tehlikeler atlatsakta insanlara fazla zarar vermiyorlar görüşündeyim. Tabi belli olmaz. Küçük kardeşim akreple oyun bile oynuyordu annem yakalamış. hemen öldürmüş akrebi. çocuk terlikle akreple oynuyor 3 veya 4 yaşındaki çocuk! Akrepte garibim kaçmaya çalışıyor.
Uzun lafın kısası akrepler rütübetli ortamları severler. Eviniz belki çok nemlidir. Duvalar rutubetlidir bilemem. Belkide bahçeniz varsa bahçenizle alakalı bir şeyler olabilir. Bizim ev sahibi demişti. Önceden bahçede hayvan mı ne beslemişler o yüzden fazla gibisindn bir şey demişti. yanlış hatırlamıyorsam.
ekleme yapıyorum. Yukarıdaki arkadaş siyah akrep fotoğrafı atmış. Bizim evdede bunlardan çıkıyordu. Aynısı hatta bi tık büyüklerini bile gördüm diyebilirim.