bence bu tamamen anlaşmaya ve kişilerin karakterine bağlı. Çiftlerden biri finansal idare konusunda diğerine göre genelde daha becerikli ya da daha hırslı oluyor. Karşı taraf da sorumluluğu üstünden atmak isterse, ortak anlaşmaya bağlı olarak idare tek tarafa verilebilir ve baskın olarak bir kişi yönetebilir bütçeyi ama çok belli başlı kalem giderlerin iki kişi arasında yine anlaşarak bölünmesi sonrası artan parayı ortak bir noktada toplamak ve oradan lüks tüketim ya da yatırım/birikim yapmaya ortaklaşa karar vermek de bir alternatif ancak ortak giderler çıkarıldıktan sonra şayet artıyorsa, artan paradan herkesin kazandığı oradan kendisine ayırması fikrini pek mantıklı gelmedi. Belki gelirlerin çok yakın olması durumunda düşünülebilir bir senaryo, aksi takdirde bayağı saçma olur. Ya da aslında tam olarak gelire de oranlı değil, benim şahsi harcamalarım eşimden az gelirim daha fazla olabilir. Aylık olarak artan bir paramız varsa, onun harcaması daha fazla ise ve o para harcanmak için ayrılmış ise harcamaması için bir sebep göremiyorum