diji360 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun. Beyoğlu'nda rutubetli bir evde kalırken evde 2 kere akrep bulup öldürmüştüm. Genelde rutubetin yoğun yerlerde türüyorlar. Benin gördüğüm 2 akrep de birar hafta arayla banyonun tavanında idi. Evinizdeki banyo havalandırması, sinekler, banyo giderleri gibi yerleri kontrol ediniz. Özellikle banyo havalandırmasını özenle kapatmanızı tavsiye ederim.
Zehir konusunda ben de çok emin değilim ancak bu olayı ilk yaşadığımda çok fazla araştırdım, veteriner arkadaşlara sorduğumda bu akreplerin zehirli olduğunu ancak ölümcül bir zehri olmadığı söylenmişti. Bir de bu akreplerin boyutu küçük oluyor. Yavru sandıklarınız yetişkin olabilir.
Hocam ilkini banyoda ikincisini salonda gördüm
Dün geceyi müzik ve mavi ışık eşliğinde uyuyarak geçirdim mavi ışığı sevmiyorlarmıış ve müzikde benden uzak tutar diye
Bugün ilaçlama gelecek ;
Umarım kurtulurum şu illetten
drdiyar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle merhaba,

derşn bir nefes alıp sakin olun. Bu tarz akrepler genelde ölümcül zehre sahip değiller ancak bölgede ki inflamasyon oluşması nedeniyle ağrı olabilir.
1) Akrep zehirleri var evin her köşesine dökün ve dip bucak temizlik yapın.
2) Mavi ışık birçok hayvan ve böcek türünü rahatsız eder bu tarz lambalar satılıyor
3) Olaki soktu ikincil bir yaralanmayı önlemek için hemen akrebi bir yere kapatın kaçamayacağı bir kap olur vs. Bölgeye soğuk kompres uygulayın bunun amacı kan akımını yavaşlatmaktır. (Maksimum 20 dakika soğuk uygulayın) akrep sokması sonrası hemen soğuk uygulama yaptınız diyelim soğuk uygulama ile birlikte 1-1-2 numaralı acil durum hattını arayıp ambulans çağırıyorsunuz. İlgili ekipler geldiğinde uyguladığınız yöntemleri ve durumu izah edin.
4) Tüm bu süreçleri stres yapmayın herkesin başına gelebilir.
5) Rahat olun iyiyi çağırın ki iyi olsun ✅
Hocam temizlik yapcam bugün ama karşılaşmakta istemiyorum akrep ile
Dün geceyi müzik ve mavi ışık eşliğinde uyuyarak geçirdim mavi ışığı sevmiyorlarmıış ve müzikde benden uzak tutar diye
Görnce alıp dışarı atıyorum
İyi düşündüm tüm gece sorun olmadı hocam teşekkür ederim
Sazlon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlar "acaba" benim evde de akrep var mı diye tedirgin etti, anksiyete başladı
Olabilir hocam
Mushroom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evinizde görülen akreplerin rengi sarı ise evinizin anahtarını akrep ailesinin reisine teslim edip evi terk edin.
Yok hoam sarı değil
seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kedi akrebe bir şey yapmaz hocam. Yazlık otellerin hepsinde tavuk beslerler, tavuk akrebi yer.

Bunun dışında akrepler her zaman çift gezerler derler. benim de bir kez başıma gelmişti, tekini gördüm, sabahı zor ettim odada
Kedi zaten yaşlı ve kendine hayrı yok tavuk da evde olmaz
biz 2 tane bulduk şimdilik
Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu hepimizi etkiledi kardeşim konuyu açan arkadaş sen korkuyorsn ama bizde korkuyoruz acaba bizim evde de var mı şüphesi oluştu.
Hocam bir ilaçlatın garanti olsun ev istanbul'un göbeğinde inanın şoktayım
soundmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konudaki yorumları okuduktan sonra bende de anksiyete başladı biraz zor uyuyacağım sanırım
hocam dikkat edin yastık altı yorgan altı bir bakın
enessafak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu okurken dalmışım kulaklığın kablosu koluma değdi refleksle zıpladım akrep diye çok geriliyorum resimleri dahi yetiyor..
hahaha hocam bende düşününce irkiliyorum
ZirveMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İletişim numarası alabilirmiyim
Neden hocam