dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler, ufaklık iyi, zaten anaokulunu aradım 15 cocuktan 12 si hasta olmuş gelmemiş. Salgın işte
Ben 3-6 yaşları arasında her gün aynı rüyayı görüyordum. Devamlı yüksek bir patikada gidiyorum ve sonra 1-2 metrelik boşluk oluyordu. Atlarken hep yere düşüp uyanırdım. Yüzlerce kez bu rüyayı gördüm. Bunun dışında yorganımda böyle değişik figürlerin olduğu bir köy vardı. Küçük bir göl var, bu yaratıklar (sevimli yaratıklar, cocuk nevresim takımı ama tam hatırlamıyom tiplerini) köyde balık tutuyor, oyun oynuyorlar filan. bende onların yanına giderdim hep, sanki onlar canlanıyormuş gibi rüyamda takılırdım orada O yüzden rüyalara her zaman bir ilgim olmuştu. (ortaokul dönemlerinde 3-4 sene her gece kabuslar gördüğümde nefret etmiştim uyumaktan ama sonunda kurtuldum o kabuslrdan tabi)
sevindim hocam hep iyi ve sağlıklı olsun (:

dini boyutu katmazsak.. rüyaların “gün içinde edinilen bilgilerin işlenmesi sırasında oluşan rastgele görüntüler” ve “bizi psikolojik olarak hayatta yaşadığımız durumlara hazırlamak için beynin oluşturduğu senaryolar” yönünde iki tanım/görüş var. en azından benim ilgimi çekenler bunlar. rüyaların mantıksızlığını düşünürsek ikisinin karışık olduğunu düşünüyorum. sizde aynı rüyaları gördüğünüze göre küçükken baş etmeniz gereken zorlu bir durum varmış ya da farkında olmadan onu gözünüzde büyütüp zorlu bir hale getirmiş olabilirsiniz diyebiliriz sanırım (: