Kardeşim sen okuduğunu anlamıyormusun?
Bir de bana büyük harflerle yazıyorsun?
sana demiyor muyum araştırırsan orada başvuru şartları da yazıyor diye? Senin okuma alışkanlığın yok mu? Boşuna mı diyoruz marka tescili ya da marka üzerinde hakkı olan kişi UÇM başvurur diye.
Marka sahipleri mahkeme kararı, marka tescili, marka bilinirliği ile ilgili domaini alan kişiye itiraz ediyor, diyorlar ki bize ait markamızı kullanarak marka haklarımızı ihlal ediyor. Bu kişi kötü niyetli, tescilli markamızı kullanıyor ve bu markamıza zarar veriyor. Eğer sizin marka üzerinde bir hakkınız yoksa domaini marka sahibi adına iptal ediyorlar. ANLADIN MI?
Kalkıp bana .com.tr'lerde artık .com gibi oldu diye saćmalama istersen uzantıların çalışma mantığı farklıdır .com global uzantıdır .com.tr coğrafi uzantıdır, ülke uzantıları ilgili ülkenin mevzuat ve kurallarına göre işler. Belgesiz alıyorsun diye uzantının çalışma şekli degişmiyor.
Bir de senin gibiler çıktı başımıza bir de mevzuat dersi veriyorsun. Olanı söylüyoruz kafana göre hayalini kurduğun olmasını istediğin temennilerini anlatıyorsun bana.
Sen bu konuyu ilk mesajdan itibaren başından sonuna bir daha oku, cevap yetiştirmek için değil anlamak için oku.
Ben BTK'nın avukatı değilim kurdukları sistem bu, iyi kötü beni ilgilendirmez ama kuralları belli çerçevesi belirlenmiş bir şeyi de kendine göre yorumlayamazsın.
Daha fazla uzatma konuyu, ne yapacağın ne düşündüğün seni ilgilendirir.