Olurda dediği rakama mecbur kalırsanız kira ödemelerinizi banka aracılığı ile kira ödemesi olarak yollayın maliye takibine girer ve vergi öder
Bakalım
Hocam sadece siz yasamiyorsunuz bu durumu inanin bana. ( Ben dahil cogu Kişi bu durumda oglumu evlendircem kizimi evlendircem Ben oturcam laflarina hazirlikli olunuz.)
Bu sene gelmeyecek zaten. Çocuğu lise sınavına girecekmiş. ona göre geliriz diyor.
Bende bu yoruma katılıyorım adam belki geçe sene 500 bine almadığı evi bu sene 1 milyona aldı 1 milyonun 10 yıllık ödemesi aylık 15 bin civarı sanırım buna göre kıyaslamak lazım yani sizin dediğiniz gibi 2000/3000 e krediyi sizden çıkartması zor çok daha fazlasını cebinden ödüyor maalesef şartlar çok kötü Allah herkesin yardımcısı olsun
Amin. Ama adamın kendisi diyor 1500 benim kredimi karşılamıyor diye
Ev satıldığı zaman eski ev sahibi ile yapılan kontrat sona erer. Mahkemeye ver diyenlere falan bakma sonuç çıkmaz. Çünkü yeni ev sahibi ile yaptığın bir kira sözleşmesi yok? Kime neyi şikayet edeceksin kontrat yok ortada. Anlaşma yoluna bakın. Adamın tarafından bakınca da adam haklı. Yeni bulacağın ev kirası + depozito + emlakçı parası + nakliyat parası vs. düşünerek hareket et. Eğer bu rakamlar 3000 civarına geliyorsa 2250 olarak devam edelim falan diyerek devam etmeye çalış. Yeni ev demek yeni sorunlar demek. Evin istediği kadar eski olsun bir alışmışlık var. 30 yıllık bina diyerek kendi aklında evi kötülüyorsun bu paraya olmaz diyorsun. Beğenmiyorsan çık der adam sana. Senin beğenmediğin şeyi millet kredi çekerek alıyor. Bir de bu gözle bakmak lazım.
Estağfurullah ben evi kötülemiyorum. Değerinden fazla verdiğini düşünüyorum.
Adam ev almış cikmam diyorsun ayni şeyleri sen yaşasan nasil olurdu evi zarzor alsan icindeki kişi cikmazssa napacaktin
Adam bana çık demiyor. Ben yaza kadar gelmeyecem diyor. Biz de diyoruz ki şu an çıkabileceğimiz ev yok. Yaza kadar ev bulduğumuz an direkt çıkarız diyoruz.
İnsanları yanlış yönendirmeyin. Borçar kanunu 310. maddesini okuyun lütfen.
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMe...8-20120704.pdf
Yeni ev sahibi sözleşmenin tarafı olur. Sözleşme aynı şekilde devam eder.
Hatta örnek veriyorum bir ev sahibi ile 2 yıllık anlaştınız. 2 yıl sonra sözleşme bitti ama iki taraftan da ses çıkmadı 1 ay içerisinde. Bu durumda sözleşme otomatikman 1 sene uzar.
Bu bizi etkilemiyor galiba. Biz önceki ev sahibimizle sadece 1 kere yazılı sözleşme yaptık. Şu ana kadar problem olmadığı için de her sene sözlü olarak sözleşme yapıyorduk.