WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. Açın mevzuatı okuyun hocam. Siz istiyorsunuz ya da düşünüyorsunuz diye olmuyor bu işler. Şartlar ve koşullar açıkça yazıyor. Hangi şartlarda itiraz edileceği hangi durumlarda iptal edileceği açıkça belirtilmiş. Coğrafi bir uzantının belgesiz kaydediliyor olması ülke kanunlarına ve ilgili kuruluşların mevzuatlarını kapsamadığı anlamına gelmiyor bunu anlamak istemiyorsunuz heralde.

Bu uzantı uluslararası listelenmiş TLD değil, ülke mevzuatlarına tabii.
kardeş seninle tartışacak değilim bu konuda bekleyip göreceğiz bakalım hangimiz haklı. mevzuatı henüz okumadım. ancak birazcık mantık yürütmek bence yeterli diye düşünüyorum. com bir domainle şuan aynı standarda geldi bu iş yani artık marka tesciline ihtiyacınız yok haksız mıyım? istediğiniz bir domaini direk alabiliyorsunuz peki o zaman gidin tescilliniz ile örnek veriyorum ben hamam ismini kaydettim hamam.com.tr yi istiyorum diye bi itiraz edin bakalım ne cevap alacaksınız ? ilk gelen alırda marka murka tanımazlar sadece markaya zarar veririsen o zaman sıkıntı. ben düşünüyorum zaten mesele ondan açık bir şekilde anlıyorum. siz merak etmeyin zaten benim işlerim mevzuat ile daha mezuatı okumamış olmam DÜŞÜNÜP fikir beyan edemeyeceğim anlamına gelmez. ben zaten burada kimseyi yönlendirmiyorum. sadece eski uygulamaları baz alarak neler olabileceği ile ilgili yorum yapıyorum buda beni ilgilendirir seni değil. bu işi yapacak adam zaten yetkili ağızlardan bilgi alır veya mevzuatı okur.