Daha trafikte hasarlı kazaya karışmış okurlardan yardım bekliyorum.
Geçtiğimiz hafta eskişehir izmir istikametinde giderken kütahya üzerinde bir trafik kazasına karıştım. Herhangi bir yaralanma yok fakat kullandığım araba neredeyse perte çıktı. Trafik polisi gelip bizzat kendisi tutanak tuttu. karşı tarafın bulunduğu bölümün altına kavşak kural ihlali ve trafik tabelası ihlali olarak doldurdu.
Bugün karşı tarafın sigortasına dosya açıldığını gelen mesajla öğrendim. eksper arkadaşında arabanın bulunduğu kaportacıya gideceğini teyit ettim.
Şimdi gelelim sorularıma. Sahibi olduğum araba 2013 ford fiesta titanium paket. Aracın şu an piyasası 300-320 bin civarında. Karşı tarafla anlaşıp, kazaya karışan arabayı elimden bu fiyata kazaya sebep olan kişiye satabilir miyim?
Karşı taraf sigortanın sonuçlanmasını ve sigortanın arabayı yaptırmasını bekleyeceğini söyledi. Ama arabanın şu anki satış bedelini gördükten sonra cayma gibi bir durum söz konusu olursa bu işi dava ile nasıl halledebilir? (ki davalık hiç olmak istemiyorum. işlemin uzamasından dolayı.)
Bana tam olarak izlemem gereken yol haritasını çizebilecek tecrübeli bir arkadaş varsa özelden direk iletişime geçebilir.
Hayırlı forumlar...