can44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende durum farklı rüya olduğunu anladığım zaman uyanmak istiyorum, zihim beni uyutmak için türlü numaralar yapıyor rüyada ama yemiyorum. Hatta bedenim felçli gibi 3-5 dk aktif etmek için çaba harcıyorum. Ama o rüyayı görmek lazım, müdahelede bulunduğun yada benim gibi uyumak istemediğin zaman uykunu alamıyorsun. Uyku kesilmeden rüya sonuna kadar gördüğün zaman bedenim tam anlamıyla dinlenmiş oluyor, zihni boşaltan birşey bence. Beynin mekanizması sana bir senaryo veriyor günlük yaşamdan zaten onu extra kontrol ettiğin zaman rüya kesiliyor ki amaç zihni dinlendirmekse gerek de yok bence uyandığın zaman olup biteni hatırlarsın genelde.
genelde zaten rem uykusunda kontrolu ele alıyorsun. Yani 12 de yatınca 3-4 saat derin uykuda oluyoruz ve sabaha doğru uyku daha hafif oluyor. Kontrol o hafif olan yerde oluyor. Ama bir yerde de okumuştum, rüya kontrolü yaptığında beyninin kotrolunu tekrar alıyorsun ve beyin dinlenemiyor diye. Ne kadar doğru bilmiyorum, ben zaten ayda yılda 1 yaptım bunu, bir kereden bişey olmaz