Bazen rüyada çok stresli bir durum içinde olduğumda, "bu kadarı çok fazla" deyip uyanıyorum. Bazen de içinde bulunduğum durumdan sıkılıp "aman yaa yeter, sıkıldım" deyip uyanıyorum.
Çocukken rüyalarımda sürekli uçtuğum ve büyüdükçe bunun olmadığını fark ettiğim için bir süre uçmayı denedim ancak sürekli elektrik tellerine takılıp ya da çarpılmamak için yön değiştirip/vazgeçip uçamıyordum
Sırf bu yüzden, rüyada olmadığım zamanlarda, yolda yürürken kafamı kaldırıp elektrik tellerinin olmadığı sokakların da var olduğunu görüp bilinçaltıma işliyordum.
Birçok kez deneme sonrasında bir rüyamda bu telleri geçip bulutlara doğru yükselmiştim. Bulutların içinden geçtikten sonra birden karşıma gökyüzünü tamamen kapatan kablolar çıkmıştı. Ortam kasvetli, karanlık... Şimşek gibi patlamalar eşliğinde bu kablolardaki akımlardan gelen cızırtı ve çarpılma sesleri duymuştum.
Tabi o anki panikle "oğlum bak bu gerçek değil, rüyadasın, insanlar normal şartlarda uçamaz, istersen teller kaybolur, iste, istesene laağğn" diye gidip tellerde çarpılıp aşağı düşmüş ve uyanmıştım
Hocam sen resmen kabus görmüşsün

Rüya kontrolü demek zaten her şeyin senin elinde olduğu anlamına geliyor. Normalde o kabloları yok etmen lazımdı. Sen rüyada olduğunu fark etmişsin ama kontrol konusunda başarısız olmuşsun