Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ihtarmı çekin diyor, bana denk gelseymiş keşke
Sana yapabileceklerini söyliyorum uygulamak sana kalmış.
Ben bu yolla kaç kiracıma yol verdim.
1- Şayet gerçekten sen oturacaksan whatsapp dışında sms gönder whatsapp delil sayılmaz.
Sms ile cevap versin ararsa şebekem çekmiyor mesaj at de wp'ni iptal et gerekirse ulaşamasın ordan.
Ona bir süre ver ve onay almaya çalış, süre sonunda çıkmadığı taktirde,
1.1 ) Yeni bir ev kirala, taşınma masraflarını ve tüm harcamaları senin kiran ile yeni ev arasındaki kira farkını dava açarak talep et.
Bunu kiracıyada belirt o zaman ben yeni eve geçiyorum ve kirayı onun karşılayacağını özellikle belirt çünkü senin verdiğin kiraya ben ev bulamam ve sen evimi işgal ettiğinden dolayıda,
Yeni tutacağım evin kira farkını vermek zorundasın diye belirt.
Edit. Yazmayı unuttum, evi boşaltacağına dair bir a4 kağıdına sözleşme benzeri bir tahahüt hazırlayın adını soyadını tc sini imzasını aynı kalemle imzalayın ve net bir tarih belirtin ondan sonrası sizin elinizde top gibi sektirin.

2.) İhtar dışında kira arttırma ile ilgili kiracıya eksik para yolladığına dair de haciz çıkart iylikten maraz doğar çünkü sen hakkın olan kira zammını almamıssındır %90.

3-) Kiracı kira zammına yanaşmıyorsa, telefonda çıkmakta özgür olduğunu belirt ve teklifini ilet.

4-) Sms'ler ile sürekli evi boşaltması gerektiğini söyleyin ve bir kaç nakliye firmaları ile görüşme sms sağlayın delil amaçlı eve taşınacağınız net olsun

5-) Zorbalık değilde şöyle bi kendinizi göstermeniz gerekiyor çünkü kim diş gösterirse öbürü geri vites atar.

Bana en çok sorun çıkaran istanbulda belediye çalışanı olan, ve haricinde bir parti genel başkanıydı bir kaç derneğinde başkanıydı onuda güzellikle anlaşaa anlaşa helalleştik en son gittiğimde evde bir kaç hasar vardı usta çağırıp yaptırdı onlarıda

ÇIKMIYORUM EV YOK BULAMAM DURUMUM YOK GEÇ ONU KARDEŞİM.
BEN GELİYORUM DEDİKTEN SONRA VARSA ÇIKMIYORUM DİYEN KİRACIM OLSUN.

Daha bügün bir karıcım ile bir meseleyi konuştuk kira zammında enflasyon oranına göre hareket ettik, ve mecbur kaldı çünkü oda biliyor çıksa 4 bin taşınma masrafı + eşyaların yıpranma payı + gideceği yerdeki kira + depozito ekstra masraf .

Bizde zamanında kiracı olduk seve seve de ev sahibinin dediğini yaptık, 2 - 3 ayda bir gelip evin duvarlarını çatıyı kontrol eden şizofren ev sahiplerimiz oldu.
Kiramı zamanında versin, anlaşmamızda sadık kalalım evi boşalttığında gider kontrolümü yapar geçerim.
Dip not kiracım 1200 oturuyordu yeni kirası 2000 TL enflasyon oranına göre sözleşmede belirttim ve sözleşmede belirtilene göre hareket edilmetkedir.
Sizde yıl sonu enflasyon oranına göre kira artışı yapılacağını özellikle sözleşmede belirtin, hatta şöyle yapın.
Yıllık kira artış oranı %30, fakat tüfe eflasyon oranınn bu rakamın üzerinde olması durumunda enflasyon oranı dikkate alınarak bu oranda enflasyon'a göre kira artış yapılacaktır diye belirtin.
Eve oturacak kişi bunu kabul ederse otursun zaten etmiyorsada size kiracı çok onada ev çok.
Günaydınlar ve teşekkürler değerli yorumunuz için.
halen iyi niyetle yaklaşmaya çalışmakla gerçekten hata yaptığımızı gelen her yorumda daha iyi anlıyorum, şimdi aynı mevki de 3000 tlye bir ev BULDUK kişiye attık bu gün görüşecek başkası tutmadıysa evi. Annesi de kendi evinin orda bir yer buldu 15 gün içinde çıkıyormuş oraya da bakacaklar. Biz yine de ihtarımızı çekeceğiz ve belirttiğiniz şeyleri de elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım. Evet çok güzel konuşmuşsunuz kiracınız ile gitse daha zararda malesef...

"Edit. Yazmayı unuttum, evi boşaltacağına dair bir a4 kağıdına sözleşme benzeri bir tahahüt hazırlayın adını soyadını tc sini imzasını aynı kalemle imzalayın ve net bir tarih belirtin ondan sonrası sizin elinizde top gibi sektirin. "

Bunu özellikle yapacağım.