tavsiyenin için teşekkür ederim hocam , bi duyum daha duydum ingilterenin gençlere ihtiyacı varmış bilişim konusunda tecrübeli kişilere onları onayladıkları oluyormuş
Benim bildiğim kadarıyla Hollanda, almanya, ingiltere ve fransa gibi gelişmiş ülkelerde her zaman zaten nitekli insan ihtiyacı oluyor. Buradan Ankara antlaşması ile hollandaya ve ingiltereye gidenler çok diye de biliyorum ama bu antlaşma için ilk olarak oturma falan başvuracaksın onu göster bunu göster derken hem çok uğraştırıcı hem de kabul olmama ihtimali olan bir şey. Bunun yerine ben sizin yerinizde olsam Linkedin üzerinden her gün başvuru yaparım. Bir şirket aracılığı ile 1-2 yıl sözleşme ile gitmek daha mantıklı geliyor. Hem şirketlerin bir çoğu vize, oturum her işlemde yardımcı olacak birini veriyor. Bunun yanında orada yeni olduğunuz için kira yardımı alabilir veya otelde falan kalabiliyorsunuz diye biliyorum. Tabi ki her şirket için bu geçerli değildir ama bir çoğu yapıyor. Tabi zor olan kısımda şirketlerle anlaşabilmek kabul edilebilmek. Hollandaya giden bir youtuber vardı 400 e yakın başvuru yapmıştı