Bakın şuan olayı tamamen kıyaslama çevirdiniz. Ben kendi başına TOKİ projesini değerlendirirken sizler karşılaştırmaya girdiniz. Ben de iyi de altın o zaman daha fazla artacak en iyisi altın almak diyip farklı bir noktaya çekelim. Bakın biz 2 sadece vatandaş çay sohbeti yaparken bile örneği siz yeri geldi TUİK verilerini aldınız şimdi başka konu olan kira konusu geldi orada da gidip REAL faizi baz aldınız. YANİ anlamadığınız nokta şu ben
kiradan daha iyi ya da daha kötü diye bir söylemde bulundum mu ki siz konuyu buraya getirdiniz ? Lütfen biz sade 2 kişiyiz burada bile konuları alıp çekmeyelim. Daha büyük resmi görmüyor musunuz ? Her türü batıyoruz HOCAM HER TÜRLÜ ? Ben hesaplamışım Eksi -10 siz hesaplamışsınız -5

Valla yazık halimize gemimiz batıyor. 3 Delikle mi 4 delikle mi batıcaz diye düşünüyoruz.
Hadi konuyu çektiniz buraya. Ya enfilasyan TUİK %50 REAL %300- 400 olursa ? geçen açıklama gördük hepimiz RTE 2022-2023 yıllık dolar otalaması 21.5 TL idi sanırım. Yani ne bileyim ya aman

Sıktı konular hocam herkese saygı duyuyorum. İsteyen istediğini yapsın sonuçta parasını ben vermiyorum ya.
sizin dediğiniz gibi yaptık hesabı. tüik gerçek enflasyonun altında açıkladığı zaman toki daha karlı oluyor. normal kira artışlarına bakarsanız kim takar tüiki 2 senede 4 e katladı fiyatlar. siz diyorsunuz ki toki kredileri ile normal kiraları karşılaştırmayın e neyi karşılaştıralım ev alıyoruz kira ödememek için gidip köfteci yusuf menüsüyle mi karşılaştıralım.
batıyor olduğumuz noktasında zaten aynı şeyi söylüyoruz. enflasyon en büyük sorun şu an ülkede. ama elmayla armutu karıştırmamak lazım. toki projesini konuşuyoruz burada mantıklı mı değil mi diye ama her seferinde konu kapsamından sapıyor.
enflasyon tüik %50, reel %400 olursa nolcak demişsiniz. zaten bir önceki reel %100'de yapılan hesabı anlamış olsaydınız böyle saçma bir soru sormazdınız. tokiden alınan evlerin değeri çook daha fazla artmışken ödenen taksit daha az artmış olacak. toki özelinde söylüyorum bunu konunun dışına çıkmadan. konunun dışına çıkarsak zaten ekonomik kriz gelmiş demektir o enflasyonda.