Bazı yorumları sırf muhalefet olmak için yapmayın ,komik oluyor. Diğer konuda %20 enflasyonla evin hesaplarını yaptık gidin bakın. 20 senede 7.1-7.2 milyon TL ye ev almış olacaksınız. Ama o hesaplamaya göre son sene asgari ücret 210 bin TL oluyor 😂 Aynı oranda artış olursa da evin fiyatı da 32 milyon TL oluyor . (Bu hesaplamaların gerçek hayatta bir karşılığı olmaz düz mantık matematikle de bu iş hesaplanmaz)
Hele birde Karamazov kardeşin açtığı bir konu var beni engellediği için yorum yapamadım . En komiği de o 😂 Neymiş tokiye borcun hiç bitmiyormuş . 20 senelik ödemeyi hesaba katmadan bugünden 20 sene sonra 1 senede 1.2 milyon borç ödeyeceksin gibi bir mantık olmaz.
Tekrar edeyim. Aynı oranda asgari ücrete de zam yapılırsa 20 sene sonunda asgari ücret 210 bin TL olur.
Diğer konuda da yazdım bence en büyük sorun peşinat ve teslim süresi.
Eleştirilerin bir çoğu salt muhalefetlikten yoksa kiraya da aynı oranda zam yapılırsa o 20 senede TOKİ'den alınmayan ev kadar para ödemiş olacaksınız ,bunu da hesaba katın. Peşinat ve teslim sorunu çözülürse proje yıllık artış hesaba katıldığında kirayla ev sahibi olmayı sağlayacak. Sosyal devlet projesi olarak muazzam bir olay
İstatistik hesabı yapılacaksa son 20 yılın memur maaş zamlarına bakın. 2022nin her açıdan ekstrem olduğunu da söyleyeyim.
Birde muhalif mübarekler seneye iktidara siz geçmiyor musunuz ? Güçlendirilmiş parlamenter sistem, eksi enflasyonla ve müthiş maaş artışlarıyla zaten alım gücünü arttırmayacak mısınız? 😂 Bu ne yaman çelişkidir 😏