marka tescili alabilmem içinde hocam internet hizmeti verebiliyor olmam lazım keşke sadece parayla idare edilebilir yapılabilir bişey olsa + olarak domain bizden mi gider yoksa domain bizde kalır da yayını mı durdururlar bu sorunlar yüzünden tr domain almaya korkar oldum
Marka için bir hizmet veriyor olmanız gerekmez. herkes şahız olarak marka alabilir. 18 yaşından küçükler dahi ebeveyni onayı ile kendi adına marka alabilir. Herhangi bir engel yoktur. Yani para olması yeterli.
Eğer geçerli bir itiraz ise trabis de onay verir ve sizin aleyhinizde bir karar çıkar ise .tr suspend olur ve silinme sürecine girer bu süreç normalde 2 aydır. Sonrasında silinir veya şikayetçiye verilmek üzere rezerve edilir. Bu tür süreçlerle karşılaşılacağını pek sanmıyorum. Yine de tabiki marka alanlarda risk vardır.