Bu olaya açıklık getireyim.
İlk olarak 1 Premium domain için metunic.com.tr üzerinden ön sipariş verdim ve domain Backorder Paket Kategori 3'den 2 katı ücretle ön sipariş oluşturuldu.
Ön siparişini verdiğim domaini tekrar metu'dan sorguladığımda, bu alan adı için ön sipariş oluşturulamaz hatası aldım. Buraya kadar herşey normal, domainin backorderini bana ayırdı.
Şimdi, bu domain için 2 katı ücreti ödedim, Backorder paket 3'den, birde bu ön sipariş verdiğim domaini diğer domain kayıt firmalarından turhost, atakdomain, natrodan sorgulayalım bakalım ne cevap vericek sistem dedim ve hepsinden kontrol ettiğimde, bu domain ön siparişe uygun yanıtını verdi ve bende natrodan uygun fiyattan ön siparişi bir kez daha oluşturdum.
Fakat natro'dan ön siparişi verdiğim anda, diğer tüm domain kayıt firmalarından tekrar bu domaini sorguladığımda, bu domain ön sipariş için uygun değil hatası verdi.
Sonuç: Metu'dan verdiğim siparişlerin hepsi onaylandı, domainler panelime düştü. Natro halen kayıt bekleniyor aşamasındaydı iptal ettim ve ücret iademi aldım. ( Bu arada natro iadeleri kendi sanal kartına yapıyormuş, faturası kesilen siparişlerin iadesi sadece kendi sanalkartlarına yapılarak, natroda harcama yapılmasını sağlıyorlarmış. Bunada itiraz edin, faturanızı iptal etsinler ve ücret iadenizi alın. Ön sipariş sayfasındaki açıklamada, ücretler ödeme yapılan karta iade edilir yazıyor, o şekilde geri alabildim iade ücretlerini, kabul etmeyin kredi olarak size iade tanımlasına)
Yani kısaca, metu harici tüm firmalar sanki tek bir firmaymış gibi hareket ediyor. Ben metu'dan ön sipariş oluşturupda, farklı bir firmanın bu domaini kaptığını henüz görmedim.
Metu ile kayıt yapanlar kazandı.