Yüzde değişmiyor ancak hocam senin hesabına göre herkesin memur olması gerekiyor. Bizim ülkemizde dar gelirli denilince akla asgari ücretle çalışan, güç bela evlenmiş bir adam geliyor. Ama projede dar gelirli 16bin diyor. Eşiyle beraber çalışırsa olabilir görünüyor o da sadece başvurabilmek için. Yani iki kişinin çalışması yine yetmiyor üstüne çekilişten çıkması gerekiyor. Çekilişten çıksa 20 yıl boyunca köle gibi hayat sürecek.
Bir de işin tam şurası kaçırılıyor senin tarzda düşünenler için. Maaş hep %28 olarak gidecek tamam. Ama alım gücü? Bugün maaşlarıyla eve 400 ürün alabiliyorsa 10 yıl sonra maaşı o günün şartlarına göre sallıyorum 20bin lira ise bu paraya ancak 200 birim ürün alabilecek. Burada bir ters orantı oluşuyor. Çünkü fiyatlarda ona göre yükselecek. Geçim nasıl olacak? %28lik kısım fix eve ayrılacak ama diğer kısımda hep kayıp olacak. Bu örneğe var olan yaşamlarında kira vs. ödeyen birini düşünürsek zaten delilik.
Hocam ben %28 oranını az bulduğumdan dolayı yazmadım oraya. Seninle aynı düşünüyorum ben de.