bu tip bir talebi online bir mecra da yapamazsın / yapmamalısın. madem paraya ihtiyacın var, hayatın yazılmamış kurallarını öğrenmeye başlamak için güzel bir fırsat bu. kendi bilgilerini ve okul notlarını bir cv gibi hazırla ve belediye ardından sosyal yardımlaşmaya derdini anlat. çevrende ki kalbur üstü işletmelerin sahiplerinin sekreterlerine ulaş, randevu iste, dosyanı sun ardından kendilerinin yada tanıdıklarının yardım etmesini iste. bu söylediklerim kolay şeyller değil. oldukça utanç verici olabilir fakat sistematik ve yorulmadan sana yardım edecek insanlara ulaşabilirsen iyi bir eğitim görebilirsin ... bunu başaramaz isen sanırım geri kalan yaşamını tahmin edebilirsin.
bahsettiğim taktiği ben yapmadım, üni ye gidemedim ama ~2002 de kız arkadaşım 3ay burs toplamak için uğraştı, 2 senelik üni yi para biriktirerek bitirdi. bugün benzeri konuşmaları başka bir hanım kızımız ile yaptım. burs için tanıdığım kişilere yazdım. madem ailen seni desteklemiyor (umarım senin hayattan beklentilerin fazla değildir) bu durumda ayrıca akrababalarına ulaşıp, ayrıca onlarında burs için insanlara ulaşmasını rica et. hayat coğrafyamızda ne yazıkki kolay değil r10 gibi sitelerden de pek beklentin olmasın. stabil bir burs için çabalaman şart. mutlu, sağlıklı bir yaşam dilerim.