k4d1rw0w adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
''Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin çevresinden geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. ama üstün bir güç olmadan geçemezsiniz.'' allah'ın emrinden ve takdirinden kaçamazsınız. o, sizi kuşatmıştır. o'nun hükmünden ve hakkınızda vereceği karârdan kurtulamayacaksınız."

burada bahsedilen göklerin ve yerlerin 1.kat sema oluyor hocam uzaya çıkılması ile bir alakası yok bilginiz olsun
Sema'nın ne kadar olduğunu nereden biliyoruz. Uzay dediğimiz kavramın milyon ışık ötesi olduğunu nereden biliyoruz.

Günümüzde 300 dolarlık cihazla amatör çekimle sirius bulutsusunu çekmiş kişiler var. Sirius bulutsusu dediğin milyon ışık ötesindeki yıldızdır. Webb uzay teleskobunun paylaştığı görüntüyü Canon 350D ile nasıl çekiliyor asıl sorulması gereken bir soru.

Bende şu görüntüyü samsung s21 cihazımla çektim. 384.400 km ötedeki ay gök cismini bu kadar net çekmem düşündürüyor.

Ben açıkçası bu mesafelerle ilgili durumun yanlış söylenildiğini düşünüyorum.

Yani bu dediğinize göre nasa diğer katmanlara mı geçmiş oluyor.

1958 tarihinde kurulmuş bir firmanın ben bu kadar öteye geçebildiğini düşünmüyorum. Işık ötesi kavramını ben kafam da açıkçası canlandıramıyorum.