İlk cümlelerine katılıyorum fakat son cümlelerine katılmıyorum. Evet, inanmak bir teslimiyettir ve insan içten içe ödüllendirileceğini zanneder, sonsuz bir yaşam ister ama benim istediğim şey bu değil, benim istediğim tek şey gerçekler ve gerçeklere ulaşmak için araştırıyorum. İşin doğrusunu öğreneyim, bunca zaman inandığım şey yanlış olsa bile ben hatamdan dönerim hiç sorun değil, ödül yoksa yoktur, var diye düşünüp kendimi kandırmak istemem açıkçası. Son cümlene ise insan ne ise odur, açık açık söylemeli diye düşünüyorum. Benim saklayacak bir şeyim yok, kanunlara göre suç olmadığı için rahatça ve gururla görüşümü söyleyebiliyorum, fikrimi olabildiği kadar açık belirttiğimde daha özgür hissediyorum, saklanacak bir şeyim yok. Gerçi bunu bir parça da olsa fikirlerini içinde tutan, özgürce düşündüğünü söyleyemeyenler söylesin diye cesaretlendirmek için yapıyorum ama işe yarıyor mu hiç öğrenemem. Dayatma konusunda ise çok haklısın ama bunun bir sonu veya çözümü yok, dinler sadece fikir ile dayatılmaz mesela Müslüman olmayan çoğu kişiye sorsan günde 5 kere Ezan duymak istemez belki, Ramazan aylarında gecenin bir saati davul ile uyandırılmak istemez, vergilerinin Camiilere aktarılmasını da istemez muhtemelen bir kesim ve çoğunluk inanç özgürlüğü diye düşünüp bazı şeyleri görmezden gelir.
Dinini böylesine özgürce yaşayan bir toplumda ise bir imamcık çıkar ve kadınlara et der, sen dinen istediğini yapıyorsun bari bırak kadın özgürce istediğini yapsın, sana ne dediğinde suç olur. Bir barda oturup içersin, sakallı sarıklı 2-3 kişi gelir günah günah yapmayın der, birileri işi o derece ileriye götürebilir mesela. Toplu taşımada kadının biri şort giydiği için tekme atanlar olur, saçı kapalı olmayan kadınları perdesiz eve benzeyen, ya satılıktır ya kiralık diyenler bile olur. Azınlıkların sesi çıkmadıkça çoğunlukların baskısı artabilir diyorum, kimse kimsenin özgürlüğüne müdahale edemez diyorum ve bu yüzden kendi çapımda taşı taşa sürterek ses çıkarıyorum, kirli düşüncede biri çıkıp bu ülkenin annelerine, bacılarına et demesin diye bu tip kişilere tepki gösteriyorum ki yaptıklarını doğru zannetmesinler diye. Kısacası çoğunluğun zaten biz buradayız demesine gerek yok ama ben ve belki benim gibi düşünen bir kesimin maalesef bizlerde bu ülkede yaşıyoruz demeye ihtiyacı var, bizlerde sizinle aynı haklara sahibiz ve bu ülkede eşit şartlarda yaşamak istiyoruz diyebilmeliyiz ve görüşlerimizi dile getirebilmeliyiz.
Dipnot olarak elbette hiçbir görüş kendi görüşünden %100 emin olamaz ama atladığın bir nokta var. Benim görüşüm mesela bana en doğru gelen görüştür, diğer görüşleri ise kabul etmememin bir sebebi vardır. Evet kendi görüşümün %100 doğru olduğunu delillendiremem ama peki ya reddettiğim görüşün veya inancın yanlış olduğunu ispat edersem? Bir şeyin doğruluğunu ispat edemememiz başka bir şeyin yanlış olduğunu ispat edemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Böylece yanlıştan dönerim ve en kötü ihtimalle daha az yanlış olan bir yoldan gidebilirim, kim bilir. ( NOT : Tek satır siyaset yoktur, her mesajımda belirtmekten bıktım ama silinmesinden sıkıldım artık. )
Ödül konusunda bende sen gibi düşünüyorum. Cennete gideyim, huriler olsun etrafımda vs. gibi şeylerde gözüm yok. Bana sorrsalar şu an çocuk olayım, mahallede arkadaşlarımla top oynayım der geçerim. Hayat o zaman bana güzel geliyordu, dertsiz tasasız, akşama kadar senden çıkarı olmayan arkadaşlarınla eğleniyorsun.
Bir de beni yanlış anladın sanırım, ben inançlarımızı gizleyelim demiyorum. Sadece bu o kadar önemli olmasın istiyorum. İsteyen ateist, deist, müslüman olabilir. Dediğin gibi müslüman birinin kadınlara et parçası demesine karşıyım bende. Herkes birbirine saygı duymalı, önce insan olmalıyız. Ben bir çok bilim adamı, felsefeci de tanıyorum müslüman. Ateist de müslümanda insanlık için iyi bir şey yapıyorsa gözümde eşittir. Müslümanında ateistinde yobazından uzak durmak lazım.
Umarım öldüğümüzde tüm cevapları alırız