İnsanlar çocuklarına bir çanta alacak parayı bulamaz hale gelmişler asıl kritik nokta burada. Buna rağmen gelip burada hala GBB'yi savunmak bana biraz tuhaf geliyor. Sizin çocuğunuza çanta alacak durumunuz olmasa bu iki çantadan birini tercih edecek olsanız hiç kimse GBB'nin dağıttığını seçmez.
Çünkü kabul edilebilir gibi değil.
Bir arkadaş da çanta dağıtmak belediyenin görevi değil demiş o da ayrı bir olay. Yani siyasi konulara pek yazmam genelde ama gerçekten okurken nutkum tutuldu. Kimin görevi lütfen beni aydınlatın da bileyim. Sosyal devlet olmanın gereği durumu olmayan vatandaşa yardım etmektir. Vatandaş zorda kaldığında devlet ona yardım eli uzatır, bunu yapmak bir iyilik değil görev/gerekliliktir. Ha gerçekten sosyal bir devlet olsaydık zaten şu an "okul çantası" gibi ufak bir şeyi gündem konusu yapıp konuşmazdık dahi.
O kadar çaresizlik o kadar yokluk içinde ki herkes 2022 yılında okul çantası alamamayı kimse yadırgamıyor.

Hükümeti de tebrik etmek lazım böylesi bir fakirliğe insanları alıştırıp normalleştirdiği için.