Arkadaşlar, 2 gündür konuları hayretle takip ediyorum. com.tr uzantılar belgesiz kayıt edilebildiği için herkes deli gibi, bir hevesle com.tr regliyor. Tamam, eyvallah. Bir sektörde yeni bir kapı aralandı, erkenden sıraya girip en iyi yerleri rezerve etmeye çalışıyorsunuz, harika. Bunda hiçbir sorun yok ama milyon tane alternatiften yine kötü olanları seçmeye devam ediyorsunuz. İnanın artık değerlendirme konularını okurken üzülüyorum.
Ya babacım, boşta zibilyon tane domain var com.tr uzantılı yahu. Tamamen örnek veriyorum: teknoloji.com.tr almak varken sen gidiyorsun teknolojibloguoku.com.tr'yi alıyorsun. xspor.com.tr varken, xsportakımlıyız.com.tr'yi alıyorsun. Yapma kurban olayım. Senin parana inan ben senden çok üzülüyorum.
Bu alacağın domaini 3 sene satamayacaksın.
Yani senin bu domaini projelendirmediğin durumlarda 3 ❌ yenileme ücreti kadar maliyetin olacak 3 sene boyunca. Kaydı yenilemezsen ilk alış fiyatın çöpte.
.com.tr uzantı zaten .com ve .net uzantılarından kalibre olarak geride.
(Bir de org.tr ve net.tr'ye para verenler gördüm, bunlardan hiç bahsetmiyorum bile, Nike - Nixe gibi gözüküyor haberiniz olsun)
Çok çok iyi bir domain alman lazım ki bu handikapları amorti edip geçebilesin.
Alelacele 200 tane com.tr alacağına, otur biraz kelime türet, türetemiyorsan aç online sözlük, "A harfiyle başlayan, 5 haneli kelimeler" yaz, 5 tane adam akıllı domain al.
Ölü yatırım yapma güzel arkadaşım. Para zaten kolay kazanılmıyor, 20 tane saçma sapan com.tr'ye vereceğin parayı bir tane adam akıllı com'a versen belki projen daha markalaşacak, al-sat niyetindeysen daha rahat pazarlayıp daha çok kazanacaksın. Bu ihtimalleri de göz ardı etme.